הסרטון ותרגיל החקירה שהפלילו את הנאשמים בתיק אמל"ח בטייבה

שתף כתבה עם חברים

בלשי יל"פ שרון התחזו למסוכסכים במזדה 6 שחורה, עשו "חראקות" ליד בית בטייבה וגרמו לדייריו להתחמש באקדחים * צפו בסרטון

30 באפריל 2020. בניסיון להשיג ראיות על שימוש לא חוקי בנשק בטייבה, אשר שימש לכאורה בסכסוכים בין גורמים שונים בעיר, בלשים מהיחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) במשטרת מרחב השרון נקטו בתרגיל חקירה מקורי: הם הגיעו סמוך לבית בעיר ברכב אזרחי שחור מסוג מזדה 6, עצרו בחקירת בלמים, ועזבו במהירות את המקום. יושבי הבית שנבהלו מה"חראקות" היו בטוחים שמדובר באנשים איתם עם מסוכסכים, והחלו מיד להתחמש.
לאחר מספר דקות חזרו הבלשים לבית ושוב עצרו לידו בחקירת בלמים, אלא שהפעם הם לא עזבו את המקום אלא פשטו על הבית בניסיון למצוא בו כלי נשק. אמנם הם מצאו אקדח אחד בלבד, אבל בדיקת מצלמות האבטחה בבית גילתה סרטונים שבהם נראו שלושה אנשים לפחות אוחזים באקדחים.

תרגיל החקירה הזה היה למעשה הפתיח לשני גלי מעצרים. תחילה נעצרו אבי הבית, ראפי ג'אבר (47) בניו טאלב (21) ופואד (18) ג'אבר, וחברם הטוב של שני הבנים – סייף עבד אל קאדר (20). יחד איתם הואשם גם קטין שהיה בן 18 בעת ביצוע העבירות. נגד החמישה הוגש כתב אישום שייחס להם, כל אחד לפי חלקו, עבירות נשק שונות.

בכתב האישום נטען כי עקב סכסוך על ירושה וקרקע בין אבי המשפחה ראפי לבין אחיו, בין הצדדים נרשמו אירועי אלימות. על רקע אירועי האלימות הללו – ותרגיל החקירה כמובן – החמישה חברו יחד והתחמשו בשלושה אקדחים שהחזיקו ונשאו יחד. כאמור, רק אקדח אחד נתפס על ידי המשטרה, בעוד ששניים אחרים לא נמצאו עד למועד הגשת כתב האישום.
עוד עלה מכתב האישום, כי פואד ניסה במשך חודשים ארוכים ובמקרים רבים לסחור בכלי נשק והחזיק כלי נשק וחלקים – לעיתים באופן עצמאי ובמקרים אחרים יחד עם סאף והקטין. כתב האישום כלל ארבעה סעיפי אישום שייחסו לנאשמים, כל אחד על פי חלקו, עבירות קשירת קשר לפשע ועבירות נשק.

בהמשך, בחודש אוקטובר הוגש כתב אישום מתוקן שכלל חמישה נאשמים נוספים מטייבה:
אדהם ג'באלי (24).
יוסף עאזם (26).
סטלח סולטאן (21).
מחמוד עבד אל קאדר (20)
אחמד עבד אל קאדר (20).
כתב האישום המתוקן ייחס לנאשמים "החדשים", כל אחד על פי חלקו, מעורבות בעסקאות נשק שביצעו בהרכבים שונים.

אחד המעורבים אוחז בנשק בידו

בשבוע שעבר הסתיים עוד פרק בתיק, כאשר בבית המשפט הוצגו הסדרי טיעון ביחס לחלק מהנאשמים.
ראפי ג'אבר, המיוצג על ידי עו"ד דוד בוחבוט, הורשע בקשירת קשר לפשע (החזקת נשק) ושלב הטיעונים לעונש לגביו נדחה לחודש אפריל.

הקטין שמיוצג על ידי עורכי הדין אורי בר עוז ונדיר ברנסי הורשע בקשירת קשר לפשע (החזקת נשק) ונשלח לקבלת תסקיר מבחן. לפי ההסדר, המדינה תסתפק בימי מעצרו.

טאלב ג'אבר, שמיוצג אף הוא על ידי עו"ד בוחבוט, הורשע בנשיאת נשק. סוכם כי הפרקליטות תעתור לעונש של 20 חודשי מאסר בפועל, בעוד שההגנה תטען באופן חופשי.

פואד ג'אבר הורשע בנשיאת נשק ותחמושת ובניסיון לביצוע עסקאות אחרות, ואילו סייף עבד אל קאדר הורשע בניסיון לביצוע עסקאות נשק. השניים, שמיוצגים על ידי ברעוז וברנסי, נשלחו לקבלת תסקיר מטעם שירות מבחן בטרם ייגזר עונשם.

איהאב ואדהם ג'באלי, שמיוצגים על ידי עו"ד בוחבוט, הורשעו בקשירת קשר לפשע (החזקת נשק). במסגרת ההסדר נגזרו על שניהם מאסרים כמניין ימי מעצרם, ולפיכך הם סיימו לרצות את עונשם.

מחמוד עבד אל קאדר, המיוצג על ידי עו"ד קובי פלומו, הורשע בעבירה של קשירת קשר לפשע (החזקת נשק) ונגזרו עליו חמישה חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו, כשהיתרה תבוצע בעבודות שירות.

ביחס לאחמד עבד אל קאדר, שמיוצג על ידי ברעוז וברנסי, נקבע כי יורשע בקשירת קשר לפשע ויוטל עליו מאסר כמניין ימי מעצרו, כך שלמעשה סיים לרצות את עונשו.

לגבי אמיל חאג' יחיא, שמיוצג על ידי עו"ד בוחבוט, נקבע כי ביצע עבירה של נשיאת נשק ונשלח לקבלת תסקיר, ללא הסכמה לעניין העונש.

יוסף עאזם, שמיוצג על ידי עו"ד אילן חכם, הורשע בעבירות של נשיאת נשק וקשירת קשר לפשע. המדינה תעתור לגזור עליו 21 חודשי מאסר, בעוד שההגנה תטען באופן חופשי.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *