שב"ס התיר לנאשם ברצח יורי וולקוב לצפות ב"זום" בלידת בתו

שתף כתבה עם חברים

בתחילה לא הגיב שב"ס לבקשתו של עדי מזרחי, אבל לאחר עתירות דחופות לבית המשפט הותר לו להשתתף בלידה בהיוועדות חזותית

עדי מזרחי בבית המשפט (פוסטה)

עדי מזרחי (23) מחולון, הנאשם ברצח יורי וולקוב, השתתף היום בשיחת "זום" בלידת בתו הבכורה במרכז הרפואי וולפסון (13 אפריל).
מזרחי פנה לאחרונה מספר פעמים לשב"ס בבקשה לאפשר לו להיות נוכח בלידת בתו, אך עמדת שב"ס לא התקבלה חרף דחיפות הבקשה. לכן הגישו סנגוריו – עורכי הדין אורית חיון ודין כוכבי ממשרדה – בקשה לעיון חוזר בתנאי מעצרו, במסגרתה התבקש בית המשפט המחוזי להתיר למזרחי להשתתף בלידת בתו.

ב-9 באפריל קבע השופט אברהם הימן כי דין הבקשה להתברר במסגרת הליך "עתירת אסיר" ולא "עיון חוזר", אולם המליץ כי "לנוכח חשיבות האירוע כפי המתואר בבקשה, ראוי כי שב"ס ישקול להתיר למבקש להשתתף בלידת בתו בדרך של היוועדות חזותית, בהתאם לאמצעים הקיימים…".

לאחר שתשובת שב"ס לא התקבלה, הסנגורים הגישו עתירה דחופה לבית המשפט המחוזי מרכז, בבקשה לאפשר למזרחי יציאה בליווי או לחילופין נוכחות בלידה באמצעות "זום". בעתירה נטען: "בעצם התעלמותם המוחלטת מבקשת העותר ופניותיו, בשים-לב לדחיפות, נהגו בחוסר סבירות קיצוני. סבירות מתבטאת באיזון בין מגוון שיקולים ואינטרסים חשובים, כאשר בענייננו האיזון הראוי הוא בין זכותו של העותר לנכוח בלידת בתו, בשים-לב לכך שעומדת לו חזקת החפות, לבין האינטרס הציבורי. העותר יטען כי האינטרס הציבורי לא ייפגע מכך שישתתף בלידת בתו בפיקוח מלא (בין אם באופן פיזי בין אם דרך ה-ZOOM). אי-מתן מענה ואי-העברת עמדה, יש בהם כדי ללמד על כך שאיזון כאמור לא התבצע".

עוד נטען כי "בשב"ס נהגו בחוסר מידתיות, בכך שלמרות שהוצעו להם מספר חלופות לאיזון בין האינטרס הציבורי וזכותו של העותר לנכוח בלידת בתו, ולו על-מנת להקל כמה שניתן על המשיבים בהחלטתם, התעלמו מהעותר. עוד ייטען כי המשיבים נהגו בחוסר מידתיות, בכך שלמרות שהוצעו להם מספר חלופות לאיזון בין האינטרס הציבורי וזכותו של העותר לנכוח בלידת בתו, ולו על-מנת להקל כמה שניתן על המשיבים בהחלטתם, התעלמו מהעותר".

עוד בטרם התקיים דיון בעתירה ונוכח המלצת השופט הימן, בשב"ס החליטו להיעתר לבקשה ולאפשר למזרחי להשתתף בלידה, באמצעות היוועדות חזותית מכותלי הכלא.

השארת תגובה

2 תגובות על “שב"ס התיר לנאשם ברצח יורי וולקוב לצפות ב"זום" בלידת בתו”

  1. איך עדי איך עשית את זה אתה תמיד היית ילד טוב גדלת התחלת לעשן גראס הסתובבת עם ילדים טובים אני מכיר אותך מילדות אני יודע שלא התכוונת להרוג אותו ואתה דתי ובטח שמצטער על האסון שעשית למשפחה המסכנה הזאת בגלל שהאישה לא למדה שאסור להתערב יוצר מידי בחיים של אנשים . הבעל לא אשם הגן על אישתו כאריה גיבור ואתה מפחד כנראה או מפוזה החלטת לדקור דקירה אחת ולברוח שלא יריב איתך .עדי חבל תתנצל בלי הפסקה תתפלל לעילוי נשמתו של הנפטר האדם הטוב הזה תבקש רחמים מאלוקים בזכות רבי שמעון בר יוחאי השם ירחם עליך והשופט ירחם עליך וכמובן שמשפחתו טיפה תסלח לך ותבין שאתה ילד טיפש שטעה בשניה אחת טעות גדולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *