
הותר לפרסום: המשטרה עצרה (7.4) שני אנשים בחשד שזייפו בשיטתיות רישיונות נהיגה ומכרו מאות מהם לקונים ממזרח ירושלים שלא הוציאו רישיונות מעולם. מעצרם של החשודים התאפשר הודות להפעלת שוטר סמוי, עבורו הנפיקו החשודים רישיון נהיגה ישראלי מזויף. יחד איתם נעצרו ארבעה חשודים שקנו רישיונות.
רפ"ק אייזק סימון, ראש מחלק הונאה ופשיעה כלכלית בימ"ר ירושלים אמר לפוסטה כי מחיר של רישיון מזויף לרכב פרטי נמכר על ידי החשודים תמורת 30 אלף שקל, בעוד שרישיון לאוטובוס או משאית עמד על 60 אלף שקל. עד כה המשטרה תפסה כ-70 רישיונות מזויפים, אולם לדברי רפ"ק סימון, החשד הוא שהונפקו מעל 100 רישיונות נהיגה מזויפים.
החקירה הסמויה נפתחה בעקבות מידע מודיעיני, ועלה חשד לפיו את הרישיונות הנפיקו ענאן פרחאן (34), מנהל משרד עורכי דין במזרח ירושלים, ואיברהים עבד אל חיק (49), המכונה גם "אבו ראמי", תושב שטחים שהיה בארץ מתוקף איחוד משפחות, ולא עבד בעבודה מסודרת. לפי החשד, השניים שלשלו לכיסם מעל לארבעה מיליון שקלים ממכירת רישיונות מזויפים.
השיטה עבדה כך: המעוניין ברישיון פנה למי מהחשודים, שזייפו והנפיקו רישיון נהיגה זר. עם הרישיון המזויף אחד החשודים היה פונה למשרד הרישוי ודורש להמיר את הרישיון הזר ברישיון ישראלי. כך עבדו הדברים גם עם השוטר הסמוי.
בשבוע שעבר פשטה המשטרה על המשרד בו עבד פרחאן ותפסה רישיונות, דרכונים ממדינות זרות (רובם מירדן) ומסמכים מזויפים. כמו כן נמצאו חותמות של רופאים ששימשו לצורך אישורים רפואיים מזויפים כדי לקבל את הרישיון.
לפי החשד, בין לקוחותיהם של השניים היו ישראלים וגם פלסטינים. "קיים חשש שהרישיונות היו עלולים לשמש לטרור" אמר סימון לפוסטה, "החשד הוא שהרישיונות שימשו את הפלסטינים כדי לעבור במחסומים לתוך שטח ישראל, כי רישיון נהיגה הוא כמו תעודת זהות". במשטרה אומרים כי החשודים הישראלים קנו רישיונות כי היו בשלילה, או שרצו להשיג רישיון בקטגוריה גבוהה יותר.

לפוסטה נודע כי בתחילת החקירה היה חשד שעובדים במשרד הרישוי שיתפו פעולה עם החשודים, אולם החשדות התבדו וירדו מהפרק. כך או כך, לדברי נצ"מ סימון צפויים מעצרים נוספים בפרשה.
אתמול (17.4), שופט בית משפט השלום בירושלים, אלעזר ביאלי, האריך את מעצרם של החשודים עד 22 באפריל.
מהמשטרה נמסר: "זיוף, מרמה ורישומים כוזבים במסמכי תאגיד הינן מהעבירות החמורות בתחום ההונאה, ובדגש על זיוף שתכליתו הנפקת רישיונות נהיגה לאלו שאינם מוסמכים לעלות על הרכב ובכך מסכנים באופן ברור את כלל הציבור ומשתמשי הדרך".
עו"ד אכרם חליחל שמייצג את פרחאן: "כל מה שפורסם מנופח ולא תואם את החשדות שהוטחו בפני מרשי ובפני בית המשפט במהלך הדיון. אין מדובר במאות מקרים ואף לא בעשרות מקרים כפי שפרסמה המשטרה. בינתיים מה שהוטח בפני מרשי הוא אך ורק בשני מקרים, כנראה עבור שני שוטרים סמויים שהפעילה המשטרה. מרשי פעל בצורה חוקית לחלוטין, והפנה אותם למקור אחר שטיפל להם בהוצאת הרישיונות הנהיגה, כשלכל הדעות אין מדובר ברישיונות מזויפים. כל מטרת הפרסום של המשטרה היא לעניות דעתי להשפיע על השיקול השיפוטי של בית המשפט הנכבד ולא מעבר לכך. מכל מקום, מרשי כופר מה שפורסם ובכל מה שמיוחס לו. הוגש ערר בנושא על החלטת בית המשפט השלום, שיידון בבית המשפט המחוזי בירושלים".
עו"ד עופרי מרדכי המייצג את אבו ראמי סירב להגיב.







