התארגנות להפגנה מול הכנסת בעקבות הפסקת השחרורים המנהליים

שתף כתבה עם חברים
התארגנות להפגנת מחאה מול הכנסת

כשבועיים לאחר שהופסקו השחרורים המנהליים של אסירים הקרובים למועד סיום עונשם, יוני יהב, פעיל "מחאת האסירים" הודיע על התארגנות להפגנת מחאה שתקיים ב – 20 ביולי מול הכנסת.

כזכור, השחרורים המנהלים הופסקו משום שוועדת הפנים של הכנסת לא אישרה את חידוש מנגנון השחרור המנהלי לשנה הקרובה. על רקע זה, מתארגנים פעילי "מחאת האסירים" לקיים הפגנת מחאה ב"כיכר האוצר" מול הכנסת בעקבות מה שהם מכנים "רמיסת זכויות האסירים".

"היות שהחרור המינהלי אינו מתאפשר,  מאות אסירים יושבים על המינהלי מעל תקן הכליאה", אומרים מארגני המחאה. "כאשר לאף אחד לא אכפת מחיי אדם ובפרט ומדובר בחיי אסירים שמשלמים את חובם למדינה וגם בפן האישי נצא להפגנת ענק שתרעיד  את המדינה".

המארגנים אומרים כי הם מתכוונים לחסום  צירים ראשיים "כדי שיבינו שמאסיר נשלל החופש, אך לא ניתן לגזול מימנו צלם אנוש", הם מבטיחים. "יום שלישי בשעה 11:00 ברחבת הכנסת מול האוצר נפגין וניזעק את שחרורם של האסירים שיושבים לחינם בצפיפות ובתת תנאים, כאשר כבר אסירים ישנים על הריצפה ואין מיטות".

עוד ציינו והוסיפו המארגנים: "צוו השעה הגיע והפעם לא נשתוק לאף אחד שחושב שחיי אסירים לא שווים כמו כל אחד ".

כמו כן, מבטיחים מארגני המחאה כי במקביל לקיום ההפגנה, מאות אסירים יחזירו את ארוחת הצהריים וידפקו על דלתות התאים בשעה 12 בצהריים כאות הזדהות עם המחאה.

השארת תגובה

תגובה אחת על “התארגנות להפגנה מול הכנסת בעקבות הפסקת השחרורים המנהליים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *