עד ראייה שיחזר את רצח הילד סלאמה אבו הואש ברהט

שתף כתבה עם חברים

מעצרו של המורה החשוד ברצח הוארך בשנית. סנגורו טוען: הירי לא יכול היה להתבצע מהמקום בו עמד

זירת ירי ברהט (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

בית משפט השלום בבאר שבע האריך פעם נוספת את מעצרו של תיסיר עמדין (30), המורה החשוד במעורבות ברצח סלאמה אבו הואש, ילד בן 11 שנורה למוות בעיר הבדואית רהט (23 אפריל).

ב-15 באפריל סמוך לשעה 07:05 התקבל דיווח על שני פצועים באירוע אלימות וירי מאסיבי בשכונה 5 ברהט. עם קבלת הדיווח הוזעקו למקום צוותי מד"א ומשטרה. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו למרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע נער כבן 11 במצב אנוש ונער כבן 17 במצב קל עד בינוני, כששניהם סובלים מפציעות חודרות. בחלוף זמן קצר נמסר מהמשטרה על מותו של אחד הקטינים.

החקירה הוטלה על שוטרי ימ"ר נגב שעצרו את החשוד וכן את חברו, בחשד שסייע לו להתחמק ממעצר. בעוד שמעצרו של עמדין הוארך. לאחר מספר ימים שוחרר חברו מהמעצר.
מהחקירה עולה כי במהלך אירועים שהתרחשו בעיר רהט בהשתתפות עשרות אנשים משני פלגים מסוכסכים ואשר כללו אלימות, הצתות וירי, הילד אבו הואש נורה למוות.

החשוד נעדר עבר פלילי. המשטרה מייחסת לו עבירות רצח, נשיאת והחזקת נשק, ירי ופציעה. ב-16 באפריל מעצרו הוארך עד אתמול, אז הוא הובא לדיון נוסף בעניינו והמשטרה ביקשה להאריך את מעצרו ב-15 ימים נוספים. בפתח הדיון טען נציג המשטרה כי הראיות התחזקו משמעותית. מהדיון עלה עוד, כי בין עשרות פעולות החקירה שבוצעו, התבצע גם שיחזור עם אחד העדים שמפליל לכאורה את החשוד.

סנגורו של החשוד, עו"ד מוחמד רחאל, הכחיש את המיוחס למרשו מכל וכל וטען כי הירי לא יכול היה להתבצע מהמקום שבו עמד החשוד.
השופט רפאל ימיני קבע כי קיימות ראיות קבילות המבססות את החשד והאריך את מעצרו של החשוד עד 30 באפריל.

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *