
כשלושה וחצי חודשים לאחר שאח במוסד רפואי נרצח בקלנסווה, המשטרה עצרה שניים מקרובי משפחתו בחשד למעורבות ברצח.
תזכורת: בערב ה-14 בספטמבר התקבל דיווח על גבר שנפצע באירוע ירי בקלנסווה. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו למרכז הרפואי מאיר גבר כבן 40 במצב אנוש, תוך כדי פעולות החייאה מפציעה חודרת. זמן קצר לאחר מכן נמסר על מותו של הקורבן – עבד אלמנאן נאטור, אח בעיסוקו שלא התגורר בקלנסווה ונורה בכניסה למתחם בו התקיימה חתונה.
שוטרי תחנת טייבה שהגיעו לזירה פתחו בחקירה. בהמשך, לאחר הערכת מצב, החקירה הוטלה על חוקרי היחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) במרחב שרון. אלה, בסיוע שוטרי תחנת טייבה, עצרו השבוע חשוד ראשון, תושב קלנסוואה (37).
היום, בתום מעקב שנמשך מאזור המשולש ועד מחלף גלילות, בלשי היל"פ עצרו חשוד נוסף (31), אחיו של החשוד הראשון. בחיפוש ברכבו תפסו הבלשים סכין ודרכונים שלו ושל בני משפחתו. לפי החשד, הוא אף נהג תחת השפעת סמים.
בנוסף עיכבו הבלשים לחקירה את אשתו של אחד החשודים, בחשד לניסיון לשבש את החקירה.
לפי החשד, הרקע לרצח הינו סכסוך מקרקעין שהתגלע בין שני האחים לבין הקורבן, על רקע גירושיו של האחרון מקרובת משפחתם.
לאחר חקירתם הובאו החשודים לבית משפט השלום בפתח תקווה, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם. יוחסו להם, כל אחד לפי חלקו, עבירות רצח, קשירת קשר לפשע וירי באזור מגורים.
במהלך הדיונים סירב נציג המשטרה לחשוף את חלקו של כל אחד מהחשודים או את הראיות בתיק. עם זאת הוא אישר כי הנשק שבאמצעותו בוצע הרצח טרם נתפס.
הסנגורית של החשודים הכחישה את המיוחס למרשיה, שהציגו גרסאות אליבי. היא עתרה לשחררם.
השופט דן באומן, שעיין בחומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים, האריך את מעצרם של החשודים עד 2 בינואר, לאחר שקבע כי קיים חשד סביר.
יש לציין כי זהותם של החשודים, להם אין עבר פלילי, נאסרה לפרסום על ידי בית המשפט, לאחר שהועלתה טענה על ידי הסנגורית כי פרסום שמם עלול לסכן את חייהם.









