
ארבעה חברים בשנות ה-20 לחייהם מהקריות, חשודים שהשכירו לופט ששימש בעבר לאירועים והשתמשו בדלת חשמלית נסתרת וייחודית, הנפתחת דרך שלט רחוק והובילה לדירה בה הורכבה מעבדת סמים.
החשודים:
סטיב סמידרובסקי
רוני רודנקו
נחום דוידוב
מיטב דיין
השוטרים קיבלו מידע לפיו בשירותי הלופט בקריית מוצקין ישנה דלת נסתרת המובילה אל הקומה השנייה. לאחר חקירה סמויה שנמשכה כארבעה חודשים ולאחר איסוף ראיות, פשטו (31 ינואר) השוטרים על המקום ותפסו שלושה חשודים וכן 12 ק"ג קנאביס מוכנים להפצה. בנוסף, במקום נתפסו שלטים חשמליים ששימשו לפתיחת הדלת הסודית.
הסמים במתחם היו מחולקים לשקיות בתוך קרטונים. בהמשך נתפסה גם מכולה שלטענת המשטרה הכילה כלים וציוד רב לגידול ולהקמת מעבדה נוספת. החשוד הרביעי נעצר שלושה ימים לאחר מכן.
חוות הדעת של המשטרה הצביעה על מעל ל 120 ק"ג סמים. נציג המשטרה, רפ"ק דורון גבאי, טען כי "השיטה בה פעלו החבורה כולל ההגעה שלהם למקום, האופן הייחודי של פתיחת דירת הגידול וכמות הסם, כל אלה מעידים על רשת ענפה של פעילות, שאנחנו אולי תפסנו חלק ממנה".
המשטרה ייחסה להם עבירות של סחר בסמים מסוכנים, החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, החזקת חצרים למכירת סמים, החזקת כלים להכנת סמים, קשירת קשר לעשות פשע וגניבת חשמל.
לאחר ארבע הארכות מעצר שכללו 13 ימים, שופט בית משפט השלום בנצרת שיחרר אותם לאחר שהתרשם כי החקירה לא מתקדמת בקצב משביע רצון. עוד ציין כי במקום להגיש הצהרת תובע, שבה המשטרה לבקש פעולות חקירה נוספות, אותן היה ניתן לבצע קודם לכן. השופט החליט כי "מאחר ומדובר בחשודים ללא עבר פלילי, אין עילה לשיבוש מהלכי משפט", אזי אין בעיה לשחררם בתנאים מגבילים.
המשטרה לא אהבה את ההחלטה ועתרה לבית המשפט מחוזי בנצרת. אתמול (13 פברואר) התקיים הדיון בפני השופט שאהר אטרש, זאת כנגד שחרורם של החשודים. עו"ד דן אסלנוב ממשרדו של מיכאל כרמל ייצג את אחד החשודים בתיק.
עו"ד שלומי שרון שייצג שני חשודים מתוך הארבעה אמר כי "המשטרה פירטה את תיק החקירה ונציג המשטרה בעצמו מצהיר שלא קיים חשש לשיבוש. אנשים ללא עבר פלילי עצורים כבר שבועיים. המעצר הוא לא מקדמה על חשבון העונש".
עו"ד תמי אולמן ועו"ד שאדי סרוג'י, אשר ייצגו חשוד נוסף, אמרו בדיון: "התובע המלומד אמר במפורשות שיש לו הצהרת תובע. אם יש לו הצהרת תובע היה צריך להגישה ויתרה מזאת, גם זה לא היה מספיק והארכת המצער לט היית מתקבלת".
בדיון זה ציינה המשטרה כי ישנו חשוד חמישי שטרם נתפס: "אכן החקירה הסתיימה בעניין ארבעתם, נמשיך עם החשוד החמישי בתיק נפרד. אנו מבצעים לא מעט פעולות כולל הגעה של צוותי בילוש למקומות שונים על מנת לאתר את החשוד החמישי". נציג המשטרה אף הודה כי "אי אפשר להחזיק את העצורים רק בגלל החשוד הנוסף, לכן החקירה בעניינו תפוצל, צריך לסיים את החקירה בעניינם".
השופט שאהר אטרש מהמחוזי נצרת קבע כי "חומר החקירה מבסס קיומו של חשד סביר שהמשיבים עברו עבירות סמים שונות בקשר לגידול והכנת סמים מסוכנים. שנית, טיעוניו של נציג המשטרה בפני מחזקים את קביעתו של בית המשפט קמא כי אין בנמצא עילה של חשש לשיבוש הליכי חקירה. נציג העורר הפנה להצהרת תובע הנמצאת בתיק החקירה דבר המלמד כי חקירתם של המשיבים הסתיימה".
השופט המשיך ואמר כי "צדק בית משפט קמא שכולם נטולי עבר פלילי וניתן לאיין את עילת המסוכנות על ידי שחרורם בתנאים מגבילים. יחד עם זאת סבורני, כי גובה הערבות שנקבעו על ידי בית המשפא קמא בסך 4000 שקלים הנו על הצד הנמוך ויש להעמידו על סך אלף10 שקלים לכל משיב. אשר על כן אני דוחה את הערר".












