סערת פינוי כרם בן אליהו והדרישות המיידיות של איתמר בן גביר

שתף כתבה עם חברים
פינוי כרם בן אליהו. צילום: תנועת נחלה

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, פנה הלילה (15 בפברואר) לשר הביטחון יואב גלנט ודרש לעכב את הרס כרם בן אליהו סמוך לשילה. שר הביטחון בתגובה סירב והפינוי בוצע.

מי שהורה לחן בן אליהו, בעלי הכרם, לפנותו היה בג"צ עוד לפני כשנה, לאחר שהוחלט כי פלש לקרקע פרטית. בן אליהו התחייב לפנות את הכרם, אבל עד עתה לא עשה זאת.
בעקבות כך, דורש בן גביר לקדם את העברת מג"ב איו"ש למשרד לביטחון לאומי, על פי ההסכמים הקואליציוניים שקוננו לפני הקמת הממשלה החדשה.

בן גביר שב ופנה גם הבוקר לראש הממשלה ודרש משר הביטחון לעצור מידית את ההרס, תוך שהוא אומר כי השר יואב גלנט משתמש במג"ב איו"ש בכדי לבצע הרס מיותר, למרות שהוא יודע שעל פי ההסכמים הקואליציונים מג"ב איו"ש אמור לעבור לאחריות המשרד לביטחון לאומי.

במהלך הריסת הכרם, ח"כ לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית), חסמה את דחפורי ההריסה בגופה ולאחר מכן עוכבה על ידי שוטרי מג"ב. בן גביר התייחס לכך ואמר:  "מחזק את ידיה של חברת הכנסת סון הר מלך. לאנשי מג"ב איו"ש אסור לפגוע בחוק חסינות חברי כנסת ובוודאי לא לפגוע בחופש התנועה שלהם. דווקא התנהלות זאת מוכיחה עד כמה חשוב שמג"ב איו"ש יעברו למשרד לביטחון לאומי".

פינוי הכרם. צילום: תנועת נחלה

גם שר האוצר והשר במשרד הביטחון, בצלאל סמוטריץ', פנה בנושא כרם בן אליהו לראש הממשלה בנימין נתניהו: "לפני כחודש הנחיתי כשר במשרד הביטחון והממונה על המתפ"ש והמנהל האזרחי, לבטל את צו השימוש המפריע שהוצא באופן שערורייתי כנגד חן בן אליהו (בעלי הכרם). לצערי, שינוי המדיניות אותו ביקשתי לקדם היה למורת רוחם של אנשי המנהל האזרחי שפנו לשר הביטחון. למרבה התדהמה שר הביטחון הפר בגסות את ההסכם הקואליציוני והפך את החלטתי". ראוי לציין כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע לפני הצהריים על עצירה זמנית של פינוי הכרם, אולי במטרה למזער נזקים קואליציוניים.
פוסטה פנה לשכת השר בן גביר ושאל מה יהיו ההשלכות אם בקשתו בנושא העברת מג"ב איו"ש תסורב. טרם התקבלה.

מפקד מג"ב מגיב לדבריו של בן גביר: "לא נהיה שק חבטות"
מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן הגיב לאירועים האחרונים בגזרת שילה ומעבר שועפאט במסגרת נאומו בטקס השבעת גדוד הלוחמים בהכשרה: "מעל במה זו אני שב ומדגיש כי לוחמי משמר הגבול עומדים כחומה בצורה בהגנה על אזרחי מדינת ישראל- ביהודה ושומרון, בירושלים, במעברי עוטף ירושלים ובכל רחבי הארץ. אירועים חריגים, כפי שאירעו הבוקר במעבר שועאפט ובגזרת שילה הסמוכה לירושלים, יתוחקרו ויטופלו, במקומות שנגלה כי כשלנו אדרוש אחריות וטיפול נוקשה.

"הבוקר הנחתי להשעות מפעילות מבצעית ארבעה לוחמים אשר היו מעורבים באירועי אלימות חריגים שאינם בהתאם לרוח החיל."
בהקשר לאירוע שבה הביתה מעורבת הח״כית לימון סון הר מלך אמר מפקד מג״ב, כנציגי החוק אנו מקפידים לשמור על מעמדם וחסינותם של חברי הכנסת בהתאם לחוק, נמשיך לפעול כך על מנת למנוע סכנה לשלום הציבור.

עם זאת אמר מג״ב בנימה של ביקורת, ״לא אאפשר לאף אחד להפוך את לוחמי משמר הגבול לשק החבטות ולנהל שיח פוגעני העלול לפגוע במענה המבצעי והמקצועי שלוחמי החיל נדרשים לו כבר שבעה עשורים בהגנה ובשמירה על ביטחונם של אזרחי ישראל. נמשיך לפעול בממלכתיות, בנחישות ורגישות בהתאם לערכי החיל."

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *