
בית משפט השלום בתל אביב הרשיע היום (11 במרץ) את חיים סירוטקין (54) במעשי פזיזות ורשלנות בכלי רכב, לאחר שדרס מפגינים בצומת בגין-שאול המלך בתל אביב באפריל 2024, במהלך הפגנה למען משפחות החטופים. סירוטקין הינו מאמן כדורגל בליגות הנמוכות ושיחק בעבר בקבוצת הפועל פ"ת.
על פי האישום נגדו, סמוך לשעה 22:00 בערב החלו מפגינים לצעוד על הכביש. סירוטקין הגיע עם רכבו מהכיוון הנגדי (מכיוון מחלף ארלוזורוב) ונאלץ לבלום בצומת שאול המלך, מאחר שהכביש היה מלא בהולכי רגל. כתוצאה מהחסימה התפתח עימות מילולי וסירוטקין יצא מהמכונית וגידף את המפגינים.
שוטר שהיה במקום החזיר את סירוטקין לרכב ואמר כי יכוון אותו ידנית ועליו לנסוע באיטיות אחריו. אבל סירוטקין לא שעה לשוטר. הוא פתח בנסיעה מהירה בתנועת "סלאלום" בין המפגינים הרבים על הכביש, תוך שפגע בחמישה מהם והמשיך בנסיעה עוד כ-100 מ' לפני שעצר.
חמישה מפגינים נפגעו:
נ' בת ה-61 אושפזה יומיים בבית חולים וסבלה משברים בארבע צלעות.
עוד ארבעה אנשים סבלו מחבלות שונות באגן, ברגליים, בגב ובכתף.
כל האירוע צולם הן על ידי עדי ראיה, הן על ידי זוג חברים שישבו מאחור ברכבו של סירוטקין והן על ידי מצלמות בקרת הרמזור. הסרטונים תיעדו את העימות שקדם לדריסה.
זוג החברים שצילם מתוך הרכב, "תפס" את אשתו של סירוטקין צועקת למפגינים על הכביש: "הבן שלי נלחם בשבילכם בעזה, חתיכת זבלים.. כוס אמא שלכם… מסכנים… סע קפלן, קפלן".
סירוטקין הוסיף: "שרמוטה".
עד ראיה הוסיף כי האשה קיללה: "שונאי ישראל".
לפי התיעוד המצולם, סירוטקין התעסק באותו הזמן באזור תיבת ההילוכים ולפתע החל בנסיעה מהירה וסובב את ההגה בחוזקה לשמאל ולימין.
הוא פגע במפגינים על הכביש ולא עצר מיד, אלא רק בצומת הבא.
השוטר שפגש אותו הריח מפיו ריח אלכוהול. סירוטקין הסביר ששתה קצת בשבת בבית הכנסת, אבל תוצאת ה"ינשוף" היתה גבולית (מעבר לסף החוקי אך מתחת לרף האכיפה) והוא לא הואשם בנהיגה בשכרות.
סירוטקין טען שהיתה תקלה טכנית במכונית החשמלית שלו. לדבריו, הוא רצה "לגלוש" בנסיעה איטית כפי שהשוטר בצומת הורה לו, אבל הרכב לא הגיב וכשלחץ על הגז שוב, הרכב זינק ללא שליטה.
היו לו עוד הסברים: ההגנה טענה, כי הוא התבלבל בין דוושת הגז לבלמים, אבל בבדיקה טכנית הרכב נמצא תקין לחלוטין.
לטענתו, התבלבל גם בשל "הלחץ והצעקות של אשתו מאחורה".
בנוסף, הוא טען כי אחת המפגינות צעקה לו ש"החיילים ימותו בעזה" – אבל את ה"הסבר" הזה שכח לתת בחקירה הראשונה, ונזכר בו יותר מאוחר.
אחד הנפגעים, בן 40, תיאר בבית המשפט כי על הכביש היו מאות מפגינים וכיוון שבמקום היה שוטר, הוא הניח שהצעדה חוקית. לפתע ראה את המכונית מאיצה וסוטה לכיוונו. הוא ניסה להתחמק מהפגיעה, אך בשל נכותו התקשה בכך ונפגע באזור האגן.

השופט איתי הרמלין הבהיר, כי המשטרה והפרקליטות החליטו לא להאשים את סירוטקין בדריסה מכוונת, אלא בעבירה של פזיזות ורשלנות, בשל שתי עובדות שתועדו בסרטונים.
בסרטון שצולם על ידי חברה של אשתו שישבה במכונית, נראה סירוטקין עושה תנועות חדות עם ההגה מצד לצד, במשך שתיים וחצי שניות של נסיעה פרועה, אבל מיד לאחר מכן הוא נבהל, הסתכל לכיוון כפתורי השליטה של המכונית ואמר לחבריו המבוהלים: "נתקע לי האוטו" ו"נתקע לי הגז".
בנוסף, בסרטון שצולם ממגדל גבוה באזור, רואים כיצד אחרי שפגע בחמישה מפגינים ראשונים, הוא התעשת ואחר כך המכונית עקפה קבוצה גדולה נוספת של מפגינים, מבלי לפגוע בה.
סירוטקין המשיך בנסיעה עוד עשר שניות, ועצר רק אחרי שחברו אמר לו לעצור ולא לברוח.
השופט הרמלין כתב: "קשה להתרשם שבזמן אמת הנאשם גילה עניין רב באנשים שדרס".
השופט הוסיף: "אין כל ספק שהנאשם לחץ על דוושת התאוצה במכוניתו במודע, שהרי ביקש לנסוע מן המקום. לחיצה חזקה על דוושת התאוצה, כאשר לפני המכונית הולכי רגל רבים החוצים את הכביש, היא פעולה מסוכנת ביותר. התנהגותו היתה נמהרת (פזיזה), מעבר לרשלנות… צפייה בסרטונים מלמדת שנסיעתה של המכונית בתוך הצומת הייתה רציפה… הנאשם לא ניסה כלל לבלום את המכונית".
השופט הבהיר: "אינני יכול לקבוע בוודאות מדוע נהג הנאשם בדרך הנמהרת והרשלנית שבה נהג – עד כמה הושפעה התנהגותו מכל אחד מן הגורמים הבאים: עצבנותו על העיכוב בדרך, כעסו על דברי המפגינה שעברה ליד המכונית, יחסו השלילי הכללי למפגינים, לחץ מצעקותיה של אשתו, והאלכוהול ששתה ובוודאי יכול היה לתרום לכשל בתפקודו כנהג – אבל הסוגיה לא נחקרה בצורה שמאפשרת לקבוע מסקנות נחרצות".
השופט אמר כי הוא נוטה לאמץ את הערכת קצין החקירות, שייחס לו אדישות או קלות דעת לגבי הפגיעה במפגינים.
לצד זה, השופט לא פסל את האפשרות שחלק מהתנהגותו של הנאשם נבעה מ"כשל לא מכוון שלו בתפעול המכונית". אף על פי שלא היתה תקלה ברכב, הנהג "יצא משליטה" בגלל תערובת של עצבנות, כעס ובלבול והתוצאה נהיגה פרועה שהיה בה כדי לסכן אדם.
"לאור האמור אני מרשיע את הנאשם בביצוע עבירה של מעשי פזיזות ורשלנות בכלי רכב", כתב השופט הרמלין. טיעונים לעונש יתקיימו במועד אחר.










