מספר רכב עקום הביא למעצרה של חשודה בסחר בסמים

שתף כתבה עם חברים

השוטר שעצר את החשודה בגלל המספר העקום, גילה ברכב מריחואנה וחשיש  

200 גרם מריחואנה ו-40 גרם חשיש מחולק למנות (אילוסטרציה: המשטרה)

מספר רכב עקום עלה לד"א, בת 37 מיבנה, ביוקר רב. שלשום (16.10), כשנהגה לתומה, הבחין שוטר במספר העקום, ביקש ממנה לעצור, ולא יכול היה להימנע מהריח החזק של קנאביס. בחיפוש מעמיק גילה השוטר 220 גרם מריחואנה, ועוד 40 גרם חשיש מחולק למנות, בשווי 1,200 שקלים. ד"א נעצרה מיד, ושומרת מאז על זכות השתיקה.

אתמול התקיים בבית משפט השלום בל אביב דיון בבקשה להאריך את מעצרה עד תום ההליכים, לה התנגד סנגורה, עו"ד חאלד סוואלחה. "ראית פעם שעל 200 גרם יושבים במעצר עד תום ההליכים?", פנה לנציג המשטרה. "פה זה לא מוסקבה, לא עוצרים אדם שחשוד בשימוש בסמים לשבע שנים".

רנ"ג יוני הירשזון, נציג המשטרה, הבהיר כי מדובר בחשד לסחר בסמים ולא להחזקה, וטען כי "מי שנתפסים אצלו סמים בכמות די מרשימה, מחולק למנות, וכששואלים מה הוא עושה עם זה לא עונה, כנראה שהוא סוחר בסמים".

כנראה, הגיב עו"ד סוואלחה, זה לא מספיק טוב. "גם כאשר מדובר בשלב של מעצר ימים וגם בבקשה ראשונה להארכת מעצר, מוטלת חובה על היחידה לפרט מהן העובדות והראיות שבבסיס הבקשה להאריך את המעצר. הבנתי שנתפסו סמים ברכב, אך עדיין אין חוות דעת שמדובר בחשיש. וגם אם נניח שאכן מדובר בחשיש, זה כשלעצמו לא יכול להצדיק את המשך שהייתה של החשודה, נעדרת עבר פלילי, מאחורי סורג ובריח".

בשלב הזה ניסה הסנגור לפנות ללבו של השופט יאיר חסדיאל. "החשודה היא אימא לילד בן 10, שהפכה לשבר כלי במעצר. אין עילה לשיבוש. מישהו מעלה בדעתו שאחרי החוויה המטלטלת היא תשבש את התיק?".

עו"ד סוואלחה הציע לשחרר את החשודה למעצר בית עם פיקוח, אולם השופט חסדיאל האריך את מעצרה עד ל-20 בחודש.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *