
משטרת ערוער בנגב הביאה ב-23 בינואר אסיר משוחרר בשם לואי אלרגילאת (27) לבית משפט השלום בבאר שבע, שם ייחסה לו עבירות החזקת סמים, הפרת הוראה חוקית, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה ונהיגה פוחזת.
לטענת המשטרה, שוטרים עצרו את החשוד בשטח הממוקם לכביש 40. לפי החשד, החשוד נהג בזמן פסילה, וכאשר הבחין בשוטרים הוא החל לנסוע "בצורה מטורפת". נציג המשטרה אמר בדיון, כי "היחידה הקרקעית הסתייעה ביחידה אווירית. החשוד הצליח לברוח מהרכב אחרי שעשה תאונה עצמית". נציג המשטרה הוסיף ואמר כי בסיום מרדף החשוד נעצר, וברשותו נתפסו גם כ-14 גרם מריחואנה. את כלל העבירות, טענה המשטרה, החשוד ביצע תוך הפרת מעצר בית.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו של החשוד, תושב שגב שלום שריצה מאסר על עבירות סמים, בשבעה ימים.
אלא שאז הפתיעה הסנגורית, עו"ד שני מורן, כאשר הזכירה לנציג המשטרה, כי החשוד נעצר ביום שבו ביצע לכאורה את העבירות, 20 בינואר, אך משום מה חוקריו החליטו לשחררו.
נציג המשטרה בדיון נשאל מדוע החליטו במשטרה לעצור את החשוד שוב, והתקשה להסביר זאת.
לאחר שהתברר כי אכן – החשוד כבר היה בידי המשטרה ושוחרר, נציג המשטרה החליט לחזור בו מבקשת המעצר לאלתר.
כל שנותר לשופט רון סולקין היה להורות על שחרור החשוד ממעצרו, ללא תנאים מגבילים.










