
משה לוי (55) מחדרה, שפגע עם אופניו החשמליים בקשיש שבהמשך נפטר מפצעיו, הורשע בחודש יוני אשתקד במיוחס לו והפך לרוכב האופניים החשמליים בראשון בישראל שהורשע בגרימת מוות ברשלנות.
ב-16 באוקטובר 2017 רכב לוי בעיר מגוריו לכיוון צומת הרחובות רמב"ם ולבזובסקי במהירות של כ-24 קמ"ש. הוא התקרב אל הצומת ברכיבה על האופניים במהירות של כ-24 קמ"ש, ובקרבת מעבר החצייה הבחין בפיוטר אלפייב (86) שעמד על שפת המדרכה. הוא לא האט ופגע בהולך הרגל בעת שזה החל לחצות את הכביש. אלפייב נפצע, אושפז בבית חולים עם שברים בגולגולת ולאחר כשבועיים נפטר.
לוי, נשלח לשירות המבחן לקבלת תסקיר, שם סיפר כי מגיל צעיר חבר לחברה שולית והחל לצרוך סמים. הוא שירת שירות צבאי מלא ועבד כמסגר וכרתך עד לשנת 2016, אז הפסיק לעבוד בשל מצב רפואי מורכב.
לחובתו של לוי תשע הרשעות תעבורה קודמות, האחרונה שבהן משנת 2010, בין היתר על נהיגה בהשפעת משקאות משכרים. כמו כן הוא נושא באמתחתו הרשעה ישנה משת 2004 על החזקה ושימוש בסמים שלא לצריכה עצמית. קצינת המבחן המליצה להטיל על הנאשם מאסר בפועל לביצוע בעבודות שירות, ולא להטיל עליו מאסר מאחורי סורג ובריח.
דיון הטיעונים לעונש התקיים בחודש פברואר, אז הדגיש התובע עו"ד מור בן אבו את חומרת העבירה, את העבירות הקודמות וגם את מצבה של משפחת המנוח. התובע עתר להטיל על הנאשם 8-18 חודשי מאסר בפועל ו-5-9 שנות פסילה לצד ענישה נלווית ופיצוי כספי.
סנגורו של הנאשם, עו"ד עמיקם שוחט מהסניגוריה הציבורית, הדגיש כי מרשו הביע צער על מעשיו, אולם הוסיף כי הוא נסע במהירות של 24 ק"מ, מה שמוביל להערכה כי גילו המתקדם של המנוח "תרם" לתוצאה הטרגית ויתכן שאדם צעיר יותר לא היה נפגע בצורה כה קשה. בנוסף הדגיש הסנגור את מצבו הרפואי הקשה של הנאשם, וביקש להטיל עליו עבודות שירות לתקופה קצרה ככל האפשר, פסילה בפועל למשך שלוש שנים ופיצוי לשיקול דעת בית המשפט.
הנאשם ביקש שוב את סליחתה של משפחת המנוח.

השופט אלכס אחטר החליט שלא לשלוח את הנאשם למאסר מאחורי סורג ובריח והטיל עליו ארבעה חודשי עבודות שירות, כמו גם פסילת רישיון לחמש שנים, לצד מאסר ופסילה על תנאי. בנוסף חייב השופט את הנאשם לפצות את משפחת המנוח ב-40 אלף שקל (25 מרס). "כתב האישום הוגש כשנה וחצי לאחר האירוע ומאז התאונה חלפו כשלוש שנים וחצי. גם בנתונים אלה יש כדי להשפיע על העונש אותו ראוי לגזור על הנאשם", קבע השופט, "חשוב לציין כי לא נעלמו מעיניי תוצאות התאונה. המנוח קיפח את חייו עת שחצה במעבר חצייה וסבורני כי תוצאה עגומה זו יכולה הייתה להימנע לולא אותה רשלנות רגעית של הנאשם".
עו"ד שוחט מסר בתגובה: "מדובר בנאשם מבוגר שמתמודד עם מצב רפואי מורכב. מר לוי הביע צער עמוק על תוצאות התאונה הטרגית. אנו סבורים שגזר הדין מאזן בין האינטרס הציבורי לבין מצבו הרפואי של מר לוי".







