אב ובנו משיכון ותיקים נעצרו בחשד למעורבות בקשר הנתנייתי החדש

שתף כתבה עם חברים

שמעון ודוד פלח נעצרו בחשד למעורבות בהברחת חבילות קוקאין מחו"ל בהסוואה של מכשור רפואי, ובכך הצטרפו לחמישה חשודים שעצורים כבר שבועיים

video
play-sharp-fill
בסרטון: החבילה שנתפסה (צילום: משטרה)
היחידה המרכזית במשטרת מחוז מרכז עצרה את שמעון (54) ודוד (27) פלח, אב ובנו מנתניה, בחשד שהיו חלק ממערך של מבריחי קוקאין ארצה (31 יולי).
כפי שפורסם באתר "פוסטה", שוטרי הימ"ר ניהלו בעת האחרונה חקירה סמויה שהתמקדה בייבוא קוקאין, ממנה עלה כי הסמים הוסלקו במכשירים רפואיים בעלי מעטפת מתכתית, שנועדה למנוע לכאורה את חשיפת ההסלקה בעת השיקוף הביטחוני במעברי הגבול בארץ ובחו"ל.

בלשי הימ"ר הצליחו לשים את ידם על חבילה שנשלחה ארצה, והעבירו את תכולתה – כשישה ק"ג חומר החשוד כקוקאין (קריסטל) למעבדות הזיהוי הפלילי.
במקביל המשיכו בפעילות סמויה שכללה איסוף ראיות נגד החשודים, וגם מעקבים.
בשלב ראשון המשטרה עצרה שלושה גברים ושתי נשים מנתניה, שמעצרם הוארך:
מאיר שמואל (39)
ולדיסלב חנוכייב (31)
מלאכי ורסולקר (51)
לימור קדושים (47)
ויקטוריה סביצקי (39).

כעת נעצרו האב ובנו משיכון ותיקים, בחשד לקשירת קשר לפשע עם החשוד המרכזי מאיר שמואל, אף הוא משיכון ותיקים.
במשטרה חושדים כי החבילה שנתפסה אינה היחידה, וכי החשודים שנעצרו עד כה מעורבים במספר משלוחים של קוקאין אשר נתפסו בישראל אבל גם בחו"ל, מה שהופך את החקירה לבינלאומית.

כך או כך, לאחר חקירה ראשונית שבמהלכה לא הוטחו בהם ראיות, האב ובנו הובאו לבית משפט השלום בראשון לציון, שם ביקשה המשטרה את הארכת מעצרם בחמישה ימים.
נציג המשטרה, רס"ר יהונתן עבדי, אמר כי מעצרם של החשודים האחרים הוארך בינתיים עד 4 באוגוסט.
סנגורו של שמעון פלח, עו"ד ג'קי סגרון, התרעם על כך שהצו נגד החשודים הוצא כבר בסוף השבוע, אולם המשטרה ביצעה את המעצרים רק ביום ראשון (31 יולי). "אם הדברים היו כצעקתה, היתה היחידה החוקרת באה אליהם ביום חמישי ועוצרת אותם. אז זה לא שהם מסוכנים, הופכים אותם למסוכנים כשהם בוחרים לעשות את זה, אחרי שהם עושים תעדוף. אם השבוע לא מסתדר, אז שבוע הבא הם יהפכו להיות מסוכנים", אמר עו"ד סגרון, "היחידה החוקרת גוררת רגליים. הם מרשים לעצמם בסופ"ש לנעול את היחידה ולא לעשות עבודה".

סנגורו של דוד פלח, עו"ד מיקי סיבוני, הצטרף לדבריו של עו"ד סגרון ואמר: "האם יש הצדקה למעצר? אני אומר שאין".
השופט טל ענר התייחס למסמכים שהוצגו לו על ידי נציג המשטרה וקבע כי קיים "חשד סביר שהחשודים ביצעו את העבירות המיוחסות להם. בנוסף שוכנעתי שמתקיימות עילות מעצר של מסוכנות וחשש לשיבוש החקירה. לאחר שמיעת טיעוני הצדדים ובשים לב לפעולות החקירה המתוכננות בנספח הסודי, מצאתי כי יש לאפשר את מיצוי החקירה בעת הזו בעוד החשודים נתונים במעצר".
בסופו של דבר, מעצרם של החשודים הוארך עד 4 באוגוסט.

עדכון (3 אוגוסט)
לאחר שחלק מהחשודים שנעצרו בפרשה שוחררו תוך כדי תקופת מעצרם מבלי להביאם שוב לבית המשפט, פנה עו"ד סגרון למשטרה וביקש לשחרר גם את האב ובנו לבית משפחת פלח.
לאחר הסכמות על שחרורם פנה עו"ד סגרון לבית משפט השלום בראשון לציון וביקש לשחררם למעצר בית מלא בפיקוחם של אחרים. הבקשה אושרה.

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *