
שר המשפטים יריב לוין עדכן את תקנות מצב החירום בלשכות ההוצאה לפועל ברחבי הארץ. התקנות החדשות מאפשרות חזרה לפעילות כמעט מלאה של לשכות ההוצל"פ, למעט מספר הליכים.
מעתה ניתן לפתוח במערכת ההוצאה לפועל את כל סוגי התיקים – פסק דין כספי, מזונות, פינוי/עשה, תביעה על סכום קצוב, שטרות ושיקים, משכון ומשכנתא, כביש אגרה.
עם זאת, לשכות ההוצאה לפועל לא יאפשרו את ביצוע ההליכים הבאים אלא במקרים חריגים שיאושרו על ידי רשמי ההוצל"פ:
– בקשה לנקיטת הליכים מבצעיים נגד החייב, כגון: עיקול ותפיסת מיטלטלין, תפיסת רכב, פינוי לרבות מסירת הודעת פינוי, צו הבאה וצו מאסר, למעט רישום עיקול על רכב או מקרקעין.
– בקשה להטלת עיקולים על כספי החייב, נכסיו או משכורתו המוחזקים אצל צד שלישי. עיקול, לרבות מימוש גם אם העיקול התבקש לפני מצב החירום.
– בקשה להטלת הגבלות על חייב לפי פרק ו'1 לחוק ההוצאה לפועל.
– הגשת בקשה לקבלת מידע על חייב לפי סעיף 7ב לחוק ההוצאה לפועל.
– הגשת בקשה לביטול הכרה בחייב כחייב משלם לפי הוראה לתשלום בשיעורים.
מצב החירום בהתאם לתקנות החדשות הוארך עד 7 בדצמבר, ומניין הימים מה-7 באוקטובר עד 7 בדצמבר לא ייספר במסגרת המועדים הנדרשים להגשת התנגדויות, התייצבויות, הגשת תגובות וכדומה.








