במיקסר או ביד: כך יצא לכם בצק מנצח

שתף כתבה עם חברים
צילום: pixabay

אין כמו להכין מאפים שונים וטעימים מבצק שאתם לשתם בבית במו ידיכם. יש משהו בשילוב הזה של החומרים, בלישה שלהם יחד, בריח השמרים הנישא באוויר ובזריקת הקמח על משטח השיש רגע לפני שמתחילים לרדד את הבצק. יש מגוון בצקים נהדרים שמכל אחד יצא לכם מאפה או קינוח אחר לחלוטין. המאמר הזה מוקדש כולו לבצקים שאנחנו הכי אוהבים לאכול!

בצק חמאה
בצק חמאה משמש כבסיס בשלל מאפים. הוא יכול להיות הבסיס והקרמבל של עוגת גבינה פירורים, הוא יכול להיות הבסיס לקיש בצל מדהים, הוא יכול להיות בצק לעוגיות החמאה הנהדרות שהילדים כל כך אוהבים לאכול, הוא יכול להיות הבסיס של פאי לימון חמצמץ והוא בצק נימוח ורך, שכמעט מתפורר בפה לחלוטין. את בצק החמאה מומלץ להכין במיקסר כדי לקבל תוצאה מיטבית. חמאה היא חומר גלם שאינו אוהב חום ויש לטפל בה בזהירות הנדרשת. כך לדוגמה אם הכנתם בסיס לקלתית, ההמלצה היא שלפני האפייה תניחו את התבנית או את הבצק במקרר כשעה או במקפיא כחצי שעה ורק אז תכניסו אותו לאפייה. כמה שפחות מגע בידיים כך יותר טוב .

בצק לפיצה
בצק לפיצה הוא לא בצק רגיל. מי שרוצה להגיע לתוצאות המקסימליות מוטב שיקנה קמח שמיועד להכנת בצק זה שעליו מופיע הסימון 00. לרוב את הבצק הזה מכינים עם מים, שמן זית, שמרים, מלח וסוכר. ואותו דווקא מומלץ ללוש בידיים. הבצק מתגבש במהירות ונדרשת עבודת לישה רצינית, שאורכת לפחות עשר דקות ברציפות. לאחר ההתפחה שלו מומלץ ללוש אותו שוב כשלוש דקות לפחות כדי להוציא ממנו את כל בועות האוויר שהצטברו בו. לאחר מכן, מומלץ לחלק אותו לכדורים ולעטוף אותם בניילון נצמד. יש להתפיח את הבצק כשעתיים במקרר ולאחר מכן לתת לו להמשיך לתפוח עוד שעה בטמפרטורת חדר. בסיום ההתפחה יצא לכם בצק לפיצה ממש כמו באיטליה.

בצק שמרים
בצק שמרים נהדר ותפוח, כזה שאפשר להכין ממנו עוגות שמרים, חלות, לחמניות רכות וטעימות ועוד שלל מאפים רכים שמדיפים את ריח השמרים, הוא למעשה דומה מאוד לבצק הפיצה למעט סוג הקמח והשימוש בשמן רגיל במקום שמן זית. חשוב להיזהר שהמלח לא ייגע בשום פנים ואופן בשמרים, ובנוסף לא להשתמש במים רותחים שיהרגו לכם את השמרים. צריך להתפיח את הבצק עד שהוא מכפיל את גודלו. עכשיו ניתן להכין ממנו איזה מאפה שאתם רוצים ולאחר ההכנה יש להניח לו לתפוח שנית. לאחר ההתפחה הזו יש למרוח את המאפים בביצה ולהכניס לאפייה. את בצק השמרים הזה מומלץ להכין במיקסר עם וו לישה לקבלת תוצאות מקסימליות.

בצק עלים
בצק העלים כשמו כן הוא, מורכב מעלים. להכנתו נדרשים קמח, מלח דק, מים וחמאה. מומלץ להכין אותו במיקסר שיאחד את כל החומרים היטב יחד עם החמאה. לאחר מכן יש לתת לו לנוח במקרר בתוך ניילון נצמד כחצי שעה. כעת אפשר להכין ממנו את הבצק. מקמחים את המשטח ומרדדים את הבצק למלבן ארוך וצר. עכשיו קפלו את הבצק על עצמו, שליש מצד אחד ושליש מצד שני שיקופל מעליו. כעת רדדו את הבצק שוב. וחזרו על אותה הפעולה שנית ושוב רדדו. יש לחזור על הפעולה הזו כחמש פעמים והרי לכם בצק עלים נהדר שניתן להכין ממנו שלל מאפים כמו בורקסים נפלאים במגוון מילויים שתופחים באופן מושלם בתנור או, קינוח של עוגת נפוליאון טעימה עם שכבות של בצק ושל קרמשניט.

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *