
כתב אישום הוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד מאיר אביטבול (32), מוכר למשטרה מאזור הקריות, בטענה שנשא אקדח גנוב (10 אוגוסט).
לפי כתב האישום ובקשת המעצר עד תום ההליכים שהוגשו בתום חקירת משטרת מחוז חוף, זמן קצר לפני מעצרו של אביטבול, עובר אורח הבחין ברכבו של אביטבול ובו שני גברים, בשטח פתוח בין קיבוץ מצובה לבין היישוב עבדות. לטענת הפרקליטות, עובר האורח היה עד לירי שהתבצע מהאקדח מבעד לחלון הנוסע הקדמי, לכיוון הקרקע.
מכתב האישום עולה כי בחיפוש שבוצע בהמשך ברכב אותרו בתא בין המושבים אקדח ברטה שנגנב בשנת 2014 מתושב רמת השרון, כמו גם מחסנית תואמת. המשטרה מצאה בתוך הרכב גם תרמיל שנורה מהנשק, וזוהתה טביעת אצבעו של אביטבול על גבי האקדח.
מתיעוד מצלמות האבטחה בביתו של אביטבול עולה כי לאחר הגעתו למקום הרכב נותר סגור ואיש לא ניגש אליו. עוד טוענת הפרקליטות, כי קרוב משפחתו של אביטבול, שנעצר יחד איתו ברכב ושוחרר, אמר לחוקר המשטרה ש"הוא אינו יכול להפליל את הנאשם".
אביטבול עצמו שמר בחקירותיו על שתיקה ביחס לנשק, מסר גרסאות סותרות ביחס לנהיגתו באותו יום והתנגד לבדיקת מצלמות האבטחה בביתו, בטענה שאין למכשיר יכולת הקלטה.

לטענת הפרקליטות, מציאת התרמיל ברכב, הקביעה כי הוא נורה מהאקדח שנתפס, והאינדיקציה לגבי ביצוע ירי מתוך הרכב ביום האירוע וזמן קצר טרם תפיסת האקדח – "מחזקות את החשש כי מדובר בנשק שהוחזק למטרות מבצעיות ממשיות".
מבקשת המעצר עד תום ההליכים עולה כי לחובתו של אביטבול, המיוצג על ידי עו"ד ציון שמעון, שלוש הרשעות קודמות בעבירות רכוש וסמים, והוא גם ריצה מאסר בן 30 חודשים.










בתמונה זה אקדח קולט 0.45 לא ברטה.