חשד: מוכר למשטרה מחולון סחט אלפי שקלים מבעל עסק

שתף כתבה עם חברים

לטענת המשטרה, החשוד איים כי במידה ולא יקבל פיצוי על ביטול עסקה לקניית רכב – יפגע בחנות של המתלונן. החשוד טוען כי הלווה למתלונן 40 אלף שקל

מעצר חשוד (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

עוזי בנימין (54), מוכר למשטרה מחולון, נעצר על ידי שוטרי תחנת לב הבירה שבמחוז ירושלים בחשד שסחט באיומים בעל עסק (24 מרס).
לאחר חקירה ראשונית הובא החשוד לבית משפט השלום בירושלים, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרו בשמונה ימים (25 מרס).

בפתח הדיון הסביר נציג המשטרה את השתלשלות הדברים שהובילה למעצרו של החשוד: "התקבלה תלונה מבעל חנות לפיה החשוד איים עליו ואמר לו: 'יש לך חנות יפה, חבל שהיא תישרף, תכין כסף'. בעקבות השיחה הזאת אליו, הוא נפגש עם החשוד ומסר לו 4,000 שקל".
"הם ביצעו עסקה על רכב", הוסיף ופירט נציג המשטרה, "לטענת המתלונן היה מדובר על עסקה בסך 8,000 שקל והחשוד שינה את זה ל-87 אלף שקל, ואז הוא הבין שכנראה החשוד עבד עליו ואיים עליו לא לבטל את העסקה. לחשוד הרשעות קודמות, כשהאחרונה מ-2018 בגין עבירת איומים על תיק מ-2015. בחקירתו החשוד קשר עצמו למתלונן, אך הכחיש כל קשר לאיומים או חשד לאיומים, ואומר 'נכון שהמתלונן חייב לי כסף, אך לא היתה לי שום סיבה לאיים עליו, כי הוא לא אמר שלא יחזיר לי כסף'".

לגרסת ל החשוד, המיוצג על ידי עו"ד יצחק איצקוביץ', החשוד הלווה למתלונן 40 אלף שקל. לטענת המשטרה, מעבר לשיחת איום טלפונית, בפגישה בין השניים מסר הקורבן לחשוד את הכסף.
"לא יכול להיות שאדם שמבקש את כספו יהיה עצור", אמר סנגורו של החשוד, "יש פה לגיטימציה של המשטרה לתת חיזוק לאותו מתלונן שעושה כנראה פעולת רמייה ומקבל גושפנקא…".

השופטת מיכל הירשפלד קבעה כי קיים חשד סביר שהחשוד מעורב במיוחס לו. לפי השופטת, לחשוד עבר מכביד בעבירות דומות. לאור קביעות אלו, מעצרו של החשוד הוארך בארבעה ימים, עד 28 במרס.
בהמשך שוחרר החשוד על ידי היחידה החוקרת לאחר שהחשד נגדו לא התחזק.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *