
שוטרים מתחנת לוד עצרו את עבד רבו אלמרבוע (37), מוכר למשטרה תושב העיר, בחשד להחזקת אמצעי לחימה וכמות גדולה של סמים.
החשוד נעצר בשנים עברו מספר פעמים על עבירות שונות. בתיק הנוכחי, הוא נעצר בעקבות חיפוש שבוצע בביתו ובסמוך אליו. לאחר חקירה ראשונית הוא הובא לבית משפט השלום בראשון לציון, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרו בשבוע (15 נובמבר). המשטרה ייחסה לו עבירות החזקה וסחר בסמים והחזקת נשק ותחמושת.
נציג המשטרה רס"מ איליה שוורצמן, אמר בפתח הדיון: "שוטרים שהגיעו למקום על מנת לבצע חיפוש דפקו בדלת זמן רב וצעקו משטרה. לא היה מענה מהדירה. כשהבנו שהחשוד לא פותח את הבית פרצו את הדלת. החשוד היה בבית. בוצע חיפוש בביתו ובמקומות נוספים בבניין בו הוא מתגורר. בבניין בסמוך לדלת ביתו נתפסו שקיות עטופות עם סמים מסוג קוקאין ואקסטזי במשקלים של מאות גרמים ותחמושת ומחסניות של אקדח. במקום מוסלק נוסף נתפס גם אקדח. בביתו של החשוד נתפסו גם כספים במזומן בסך אלפי שקלים ומספר טלפונים ניידים".
במהלך דיון התברר כי החיפוש בוצע ללא צו בית משפט ורוב הסמים והנשק והתחמושת נמצאו מוסלקים מחוץ לבניין המגורים. עם זאת, נציג המשטרה סירב לפרט על מה מתבסס החשד לפיו החשוד קשור לפריטים, שהועברו למעבדות המשטרה לצורך בדיקת ממצאים פורנזיים. נציג היחידה החוקרת אמר כי החשד לסחר בסמים עולה בין היתר נוכח כמויות הסמים הגדולות שנתפסו.
סנגורו של החשוד, עו"ד נביל זינאתי, הכחיש את המיוחס למרשו וטען כי מעבר למידע מודיעיני שככל הנראה קיים – אין דבר שיכול לקשור אותו לעבירות.
בתום דיון קצר, השופט גיל גבאי קבע כי מעצרו של החשוד יוארך עד 20 בנובמבר.









