
בספטמבר אשתקד הגישה הפרקליטות כתבי אישום נגד מספר צעירים מהוד השרון וכפר סבא, בטענה שהיו מעורבים בהצתת ארבעה רכבי יוקרה בסוכנות הרכב "לירון פאדל אוטו מוביל". כתב האישום הוגש בתום חקירת היחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) במרחב שרון נגד שישה נאשמים:
טל דגן (28) מהוד השרון.
דוד יוסף בן מוחה (59) מהוד השרון.
מאור כהן חדיבר (26) מהוד השרון.
אושר שוכר (18) מהוד השרון.
הילל בן מוחה (19) מהוד השרון.
בתיק נפרד הואשם ארפד פאפ (30) מכפר סבא.
מכתב האישום עולה כי הנאשמים קשרו קשר לבצע את ההצתה בהנחיית דגן, יד ימינו של האסיר עומר סער. המניע להצתה לא צוין, אך באתר "פוסטה" פרסם בעבר כי על בסיס המידע המודיעיני בחקירה נשאלו הנאשמים לגבי השתייכותם לכנופייתו של עומר סער המצוי בסכסוך רגשי ארוך שנים עם העבריין שלומי בסה, שחזר להוד השרון אחרי היעדרות ממושכת.
מבחינת סער, בסה הוא האחראי לחיסול של יוסי קסטרו מהרצליה, איש הכספים לשעבר בארגוני הפשע של יצחק אברג'ל ואבי רוחן, שהיה הדמות הנערצת על ידי סער הצעיר אשר מרצה כעת ארבע שנות מאסר.
נטען כי דגן החליט שחמשת הנאשמים האחרים יציתו את הסוכנות וחילק את התפקידים ביניהם. ההצתה יצאה לפועל ב-8 באוגוסט, וארבעה כלי רכב עלו באש.
ארבעה מהנאשמים נעצרו בתיק אך התשתית הראייתית לא הספיקה והם שוחררו. בחלוף מספר שבועות נעצר מחדש פאפ, ששימש באירוע ההצתה כ"תצפיתן". עדויותיו הובילו להתפתחות דרמטית ולמעצרם של יתר הנאשמים.
הפעם הצליחו חוקרי המשטרה לבסס תשתית ראייתית, בעיקר נוכח ההודעות שמסר פאפ. תיק החקירה כלל גם צילומי אבטחה שתאמו את הפירוט שמסר פאפ, למרות שלא ניתן היה לראות את פניהם של שני המציתים.
לכתב האישום המקורי נגד הנאשמים – לחצו כאן.
הנאשמים הכחישו את המיוחס להם וטענו כי נוכח מצבו, פאפ משקר ומפליל אותם על לא עוול בכפם. סנגוריהם – עורכי הדין רן שטרצר, קובי בן שעיה ואמיר ברכה – הצביעו על קשיים ראייתיים וטענו בין היתר כי אין בתיק חיזוק ראייתי משמעותי מעבר לעדותו של פאפ, כך שחלק מפרטי כתב האישום התבסס על "גרסה מול גרסה".
על רקע טענות אלו ואחרות הסכימה הפרקליטות להסדר טיעון שבמסגרתו הוגש כתב אישום מתוקן.
במסגרת ההסדר, דגן, דוד בן מוחה וחדיבר לא הואשמו בהצתה אלא רק בקשירת קשר להצתה, בעוד הנאשמים שוכר והילל בן מוחה הואשמו בהצתה וקשירת קשר לפשע. נוכח גילם הצעיר של השניים הם נשלחו לשירות המבחן לצורך הכנת תסקיר בטרם ייגזר דינם. לאחר קבלת התסקיר, הצדדים יעתרו במשותף להטיל עליהם 35 חודשי מאסר.
באשר לנאשמים האחרים – הוסכם כי ייגזרו עליהם תשעה חודשי מאסר.
השופטת מרב גרינברג כיבדה את ההסדר, הרשיעה את שלושת הנאשמים וגזרה את דינם. כמו כן היא הטילה על כל אחד מהם קנס של 2,000 שקל ותשלום פיצוי בסך 5,000 שקל.
דגן, חדיבר, שוכר והילל בן מוחה יוצגו על ידי עורכי הדין שטרצר ובן שעיה. דוד בן מוחה יוצג על ידי עו"ד ברכה.
ההליך המשפטי נגד פאפ, שמיוצג על ידי עו"ד רועי לנג, טרם הסתיים.












החתולות של סער
בואו יש טונה..