
שלושה תושבי רהט נעצרו בחשד למעורבות בירי לעבר קרובת משפחתם:
כותייבה אבו סעיד (22)
מורך אבו סעיד (21)
לואי אלעביד (30)
לפי החשד, לפנות בוקר ה-21 במאי השלושה היו מעורבים בירי בשכונה 28 לעבר הנערה על רקע אורח חייה. כתוצאה מהירי נפצעה הנערה ברגליה ופונתה לקבלת טיפול.
לאחר חקירה ראשונית, השלושה נכלאו והובאו לבית משפט השלום בבאר שבע, שם ייחסה להם המשטרה ניסיון רצח, קשירת קשר לפשע, פציעה כשעבריין מזוין, ירי מנשק חם, החזקת סכין ונשיאת נשק.
מהדיונים עלה כי נגבו מספר עדויות, בין היתר מהקורבן, אך לא היו בידי החוקרים צילומי אבטחה. בבית המשפט טענה המשטרה כי החשוד כותייבה הוא שביצע את הירי בפועל, בעוד שהאחרים היו יחד עמו בעת המעשה.
במסגרת החקירה ביצעה המשטרה עימותים בין הקורבן למי מהחשודים. הסנגורית של החשודים, עו"ד נטלי אוטן, הכחישה את המיוחס למרשיה.
מעצרם של החשודים הוארך מעת לעת, תוך שהשופט אור אדם מתח ביקורת על התקדמות החקירה וציין כי המשטרה לא פעלה כלל בימי המעצר שהוקצו לה על ידי בית המשפט לצורך ביצוע פעולות חקירה.
גם לאחר ביקורת זו התברר, כי המשטרה לא עשתה את הפעלות שביקשה לבצע, מה שהוביל להחלטת השופטת אורית קרץ להורות על שחרור החשודים למעצר בית ובתנאים מגבילים.
עו"ד אוטן מסרה בתגובה: "הגיע הזמן שבית המשפט יקבל החלטות אמיצות שלוקחות בחשבון גם את זכויות החשודים ולא רק את האינטרס של המתלוננים, אשר לא פעם, בשל סכסוכים קיימים, נוהגים להפליל הפללות שווא. במאמצים קשים החשודים שוחררו, ואנו שמחים על כך".









