אור עקיבא: מעצר בית לצעיר שנעצר (שוב) על פגיעה בפרטיות ואיומים

שתף כתבה עם חברים

אחרי שיונתן איסקוב נעצר בדצמבר בחשד להצתות ושוחרר, הוא נעצר שוב בחשד לאיומים ופגיעה בפרטיות עקב תאונת דרכים

מעצר חשוד (צילום ארכיון להמחשה)

ב-24 בדצמבר דווח באתר "פוסטה" כי משטרת חדרה עצרה את יהונתן איסקוב (23) בחשד שהצית כלי רכב באור עקיבא, אך הוא שוחרר בבית המשפט לאחר שהשופטת קבעה כי המשטרה לא עשתה דבר כדי לקדם את החקירה.

בסוף דצמבר איסקוב שנפגע בתאונת דריסה נעצר עקב תלונת צעירה.
הצעירה טענה כי איסקוב הצית כלי רכב באזור ביתה, בלש אחריה, הטריד אותה ופגע בפרטיותה.
איסקוב נעצר ב-1 בינואר, גם הפעם בחשד להצתות, וגם בחשד לסיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, איומים ופגיעה בפרטיות.

בדיון שהתקיים למחרת מעצרו בבית משפט השלום בחדרה, מעצרו של איסקוב הוארך ביומיים.
בדיון שני בפני השופט זיו אריאלי, המשטרה ביקשה לשחרר את החשוד למעצר בית של עשרה ימים ולהרחיקו מאור עקיבא למשך חודש, בכפוף לחתימה על ערבויות כספיות מתאימות.

השופט אריאלי התחשב בעמדת סנגורו של החשוד, עו"ד גיא ארנברג, והורה לשחרר את החשוד למעצר בית של שבעה ימים בלבד, בהרחקה מאור עקיבא למשך שלושה שבועות, ובערבות כספית בלבד.

עו"ד ארנברג מסר בתגובה: "למרות החשדות כבדי המשקל נגד מרשי, הוא שוחרר בתנאים מגבילים מינימליים ללא ערבות צד ג', חרף עמדת המשטרה הנחרצת לערבות צד' ג והפקדה כספית גבוהה".

עדכון (15 ינואר)
איסקוב נעצר באור עקיבא בחשד להפרת תנאי השחרור שלו (14 ינואר). לפי המשטרה, איסקוב שהה מחוץ לביתו בשעה 15:20, 40 דקות לפני ביקור במרפאה שעליו סוכם במסגרת תנאי השחרור שלו.
אחרי לילה במעצר, איסקוב הובא לבית משפט השלום בחדרה, שם השופט אלכס אחטר קבע כי לא היה מקום למעצר והיה נכון לשחרר את החשוד בתחנה. "מדובר בהפרה מינורית ובקלות יתרה יכול היה וצריך היה הגורם הרלוונטי במשטרת חדרה להגיע למסקנה לפיה ניתן להורות על שחרור החשוד בתנאים כאלה ואחרים ולא לעצרו למשך הלילה, ודאי שלא להביאו לבית המשפט ולעתור להארכת מעצר של ארבעה ימים לצורך ביצוע פעולות חקירה שטחיות שאין בהם ולא כלום, מקום בו החשוד עצמו נכח בעיר אור עקיבא, פירט את סיבת אי התייצבות ולטעמי כלל לא מדובר בהפרה אלא לכל היותר אי הבנה".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *