צפו: תיעוד קבוצה של אוקראינים שניהלה רשת לסחר סמים בישראל

שתף כתבה עם חברים

שבעה אוקראינים נעצרו על ידי תחנת רחובות בחשד שניהלו רשת שפעלה 24/7 באמצעות אפליקציה ומערך הפצה מאורגן, במשטרה אומרים כי מדובר בשוהים לא חוקיים

video
play-sharp-fill
בסרטון: תיעוד העסקאות על בסיס תיק החקירה (דוברות המשטרה)
המשטרה חשפה רשת סחר בסמים שמורכבת מאזרחים אוקראינים אשר פועלת בארץ באופן מאורגן.
שבעה חשודים המתגוררים באזור המרכז נעצרו בחשד לניהול הרשת (13 יוני).

חוקרי תחנת רחובות ניהלו בחצי השנה האחרונה חקירה סמויה ממנה עלה חשד לניהול רשת בקנה מידה ארצי לסחר בסמים בהיקף של מילוני שקלים. מהחקירה עלה כי ברשת מעורבים מספר חשודים, מקומיים וזרים מאוקראינה, בשנות ה-30 לחייהם. הרשת הופעלה באמצעים דיגיטלים כנהוג בימים אלה, באמצעות יישומון סלולארי ומערך שליחים בכלי רכב שכורים.

במהלך הפעילות הסמויה הפעילו בלשי המשטרה אמצעים טכנולוגים שונים לשם מעקב אחר החשודים שהפעילו את הרשת וניתוח התנהלותם הפלילית, משלב הזמנת הסמים בטלפון והפצתם ללקוחות ברחבי הארץ על ידי השליחים, ועד לחשיפת זהות חברי הארגון ושיטת הסחר.
מהמשטרה נמסר כי לא מדובר בפליטים שהגיעו מאוקראינה לישראל בעקבות המלחמה, אלא באזרחים אוקראינים שהגיעו לישראל לפני המלחמה למטרות עבודה ונותרו כאן ללא אישור שהייה חוקי.

לפי החשד, ארבעת מנהלי הרשת הם תושבי אוקראינה, שיחד עם נוספים הפעילו מערך מאורגן הפועל בשיטתיות במבנה ותוך חלוקת תפקידים סדורה במשרה מלאה, כולל היצמדות ללוח זמנים הדוק (24/7) הכולל "ריכוז הזמנות", "הכנת מארזי שלוחים" , "נקודת איסוף לשליחים" (מרכב לרכב) ותנועה מפוקחת בכלי רכב שכורים מאותו סוג.
בלשי התחנה עקבו אחר העסקאות ברמה הוירטואלית ותיעדו את הפעילות ברמת השטח של אספקת הסם לללקוחות (ראו בסרטון).

סמים שנתפסו במבצע (צילום: דוברות המשטרה)

החקירה עברה לשלב הגלוי כאשר שוטרי תחנת רחובות יחד עם יחידות נוספות ממרחב שפלה, לוחמי מג"ב ויס"מ וכן כלבני מחוז מרכז, עצרו את שבעת החשודים, במקביל לעריכת חיפושים ותפיסת ממצאים הרלוונטיים לחקירה. במהלך החיפושים חשפו השוטרים כמות של חומר החשוד כסם במשקל של כשבעה ק״ג, מחולק למאות שקיות של "המוצר", וכן כסף מזומן בשווי עשרות אלפי שקלים החשוד כפדיון מסחר בסמים.

שבעת החשודים הם:
דלר אסדוב (40). מיוצג על ידי עו"ד צפריר יגור. מעצרו הוארך עד 19 ביוני
אולכסיי רדיאונוב (44). מיוצג על ידי עו"ד לירן שריג. מעצרו הוארך עד 19 ביוני.
אולכסנדר קוהן (34). מיוצג על ידי עו"ד עופר קופרמן. מעצרו הוארך עד 19 ביוני.
ויטלי הרניצקי (32). מיוצג על ידי עו"ד עופר קופרמן. מעצרו הוארך עד 19 ביוני.
אנטוניק אולג (30). מיוצג על ידי עו"ד עופר קופרמן. מעצרו הוארך עד 19 ביוני.
ודים רודנקו (39). מיוצג על ידי עו"ד לירן שריג. מעצרו הוארך עד 16 ביוני.
רומן אגורוב (24). מיוצג על ידי עו"ד עופר קופרמן. מעצרו הוארך עד 16 ביוני.

על פי המשטרה, מדובר ברשת הפצת סמים גדולה שעבדה בצורה מסודרת ומוגדרת, כאשר לכל אחד מאנשי הכנופיה היה תפקיד מוגדר. הכנופיה עבדה על פס יצור של קבלת הזמנה, ביצוע משלוח ואספקת סמים. מהחקירה עולה מדובר בעיקר במכירות של מריחואנה "ממותגת". כך למשל, אם גרם מריחואנה עולה בשוק כ-120 שקל, בעוד הם מכרו גרם בכ-250 שקל. היקף המכירות מסתכם בכ – 50 אלף שקל ביום שזה בחישוב חודשי מגיע לכ-1.5 מיליון שקל בחודש. מהחקירה עולה כי כל שליח מבצע עשרות מכירות כל יום כשמידי יום פועלים כשישה שליחים. כל המערך פועל על פי החשד ממספר דירות במרכז הארץ. בעת ביצוע המעצרים נתפסו עשרות אלפי שקלים וכלי רכב.

מעצרם של שניים מהחשודים הוארך אמש בבית משפט השלום בראשון לציון עד 16 ביוני. מעצרם של חמישה נוספים הוארך עד 19 ביוני. "מדובר בחקירה מורכבת במסגרת המאבק הנחוש של מחוז מרכז בנגע הסמים, למען שלום הציבור ומיצוי הדין עם מחוללי הפשיעה", נמסר מהמשטרה.

השארת תגובה

תגובה אחת על “צפו: תיעוד קבוצה של אוקראינים שניהלה רשת לסחר סמים בישראל”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *