
בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד ניתן גזר הדין בעניינו של תושב רמלה שזרק שני רימוני רסס לעבר בית.
הנאשם הוא עבדל רחים אבו עגאג. במרס אשתקד הגישה נגדו הפרקליטות כתב אישום על שתי עבירות נשיאת נשק, היזק בחומר נפץ, ניסיון להיזק בחומר נפץ, שתי עבירות נהיגה ללא רישיון, ושתי עבירות נהיגה ללא פוליסת ביטוח בתוקף.
לפי האישום הראשון, ב-14 במרס אשתקד נשא הנאשם רימון רסס בעת שרכב על אופנוע. הוא הגיע לרחוב נביעות בראשון לציון והשליך את הרימון לעבר בית שבו שהו באותה עת בני הבית. מיד לאחר מכן נמלט מהמקום. במזל הרימון לא התפוצץ.
באישום שני נטען כי בהזדמנות אחרת נשא הנאשם רימון רסס, הגיע לאותו הבית והשליך את הרימון. כתוצאה מכך נגרמו נזקים לרכוש.
התשתית הראייתית נגד הנאשם התבססה על צילומי אבטחה, עדויות שנגבו, התכתבויות שאותרו וראיות נוספות. בחקירתו הכחיש את המיוחס לו.
בתום הליך גישור בין הפרקליטות לבין סנגורו של הנאשם, עו"ד ווליד כבוב, הצדדים הגיעו להסדר דיוני שבמסגרתו הוגש כתב אישום מתוקן.
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>
לאחר שהנאשם הודה והורשע, במסגרת הטיעונים לעונש הדגישה נציגת הפרקליטות את חומרת מעשיו של הנאשם, טענה לשני מתחמי ענישה נפרדים לשני האירועים, ועתרה לגזור על הנאשם בין שבע ל-10 שנות מאסר.
עו"ד כבוב ביקש מנגד לקבוע מתחם ענישה אחד ועתר להסתפק בעונש של עד חמש שנות מאסר.
השופטת מרב גרינברג קיבלה את עמדת ההגנה וקבעה מתחם ענישה אחד של 64-84 חודשי מאסר לאחר שבחנה פסיקה בתיקים דומים.
השופטת פירטה את השיקולים בטרם גזר הדין: "הנאשם צעיר ללא עבר פלילי, הודה ונטל אחריות על מעשיו ובכך גם חסך בזמן שיפוטי. לא נטען כי בעל עבר תעבורתי. הנאשם לא הופנה לתסקיר, מצוי תקופה ממושכת במעצר לראשונה בחייו. הנאשם נפצע במהלך מעצרו בעינו ועבר ניתוח מורכב. נתתי דעתי לשיקולי הרתעת היחיד והרתעת הרבים ואולם לנוכח גילו הצעיר בעת ביצוע העבירה והודאתו מצאתי לגזור על הנאשם עונש בתחתית המתחם לצד ענישה צופה פני עתיד מרתיעה".
בהתאם לכך, השופטת גזרה על הנאשם 62 חודשי מאסר בפועל, מאסר מותנה של שנה, קנס בסך 6,000 שקל ופיצוי בסך 5,000 שקל לבעלי הבית.











