שחרור מוקדם לעבריין תעבורה שנשפט למאסר שמיני על נהיגה ללא רישיון

שתף כתבה עם חברים

ועדת השחרורים דחתה את בקשת השחרור למרות תוכנית שיקום של הרשות לשיקום האסיר. בית המשפט המחוזי הפך את ההחלטה

אילוסטרציה: Erik Witsoe Follow Message מאתר Unsplash

בית המשפט המחוזי בבאר שבע, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, אישר בקשה לשחרור מוקדם שהגיש עבריין תעבורה אשר נשפט למאסר של שנה ושלושה חודשים.
ר"א מחזיק ברישיון משנת 1993. מאז הוא צבר 40 הרשעות תעבורה, מה גם שבשנת 1999 רישיונו נפסל. הוא נשפט כאמור ל-15 חודשי מאסר לאחר שהורשע בפעם החמישית בנהיגה ללא רישיון. זו היתה עבורו ההרשעה השמינית של ר"א, והוא כבר ריצה בגין עבירות דומות מאסרים קודמים.

בחודש ספטמבר, לאחר שריצה שנה מעונשו, האסיר הגיש לוועדת השחרורים בקשה לשחרור מוקדם, באמצעות עו"ד ארז רופא אשר טען בין היתר כי הוא עבר בכלא מספר הליכים טיפוליים שיקומיים.

ועדת השחרורים בראשות השופט בדימוס משה מכליס דחתה את בקשת האסיר, בנימוק שמדובר ברצידיוויסט שעבורו אין זו הפעם הראשונה שבה הוא נהג ללא רישיון.

האסיר וסנגורו לא השלימו עם החלטת הוועדה והגישו עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי, שבה ערערו על החלטת הוועדה. בדיון במחוזי, עו"ד אדווה ויצמן מפרקליטות מחוז תל אביב טענה בין היתר, כי לנוכח כמות העבירות שהאסיר ביצע בעברו, שחרורו של האסיר עלול לפגוע בציבור הרחב. זאת, למרות שהרשות לשיקום האסיר (רש"א) הכינה עבור ר"א תוכנית שיקום מפורטת – הכוללת איזוק אלקטרוני – ולמרות חוות הדעת החיובית של רש"א. "הנטל עליו (על ר"א) הוא מכביד", אמרה עו"ד ויצמן, "הוא בא עם 40 הרשעות תעבורה קודמות. הוא זה שגזר את גורלו".

עו"ד רופא טען מנגד, כי לנוכח ההליך הטיפולי שעבר בכלא, לראשונה מזה שנים, האסיר מודע לבעייתיות בעבירות שהוא מבצע. עו"ד רופא הוסיף וטען כי יש לנקוט בגישה שיקומית כלפי האסיר, שאינו מחזיק ברישיון נהיגה תקף עקב חובות להוצאה לפועל. "הוועדה שגתה בכמה קביעות עובדתיות", אמר עו"ד רופא, "אני מדגיש שמדובר בנהג שהוציא רישיון בעבר, בניגוד למי שהיה בלתי מורשה. מחוסר יכולת כלכלית הוא על סף פשיטת רגל והוא עם חובות גבוהים ולא יכול לשלם על חידוש רישיון".

עו"ד ארז רופא

עו"ד רופא הדגיש גם כי רש"א וגורמי הטיפול האחרים בבית הסוהר המליצו על שחרורו של האסיר, בעוד שדייני הוועדה ראו אותו למשך מספר דקות בלבד, והחליטו בניגוד לכל חוות הדעת שהוגשו לעיונם. הוועדה אינה בית משפט והיא לא יכולה להעניש את האסיר, אמר עו"ד רופא, "השיקול חייב להיות שיקול ענייני".
השופטים רויטל יפה כץ, יואל עדן ויעקב דינו הורו כאמור על שחרור מוקדם. "בית המשפט אינו שם את שיקול דעתו תחת שיקול דעת הוועדה, ואולם – סבורים אנו כי התוצאה של החלטת הוועדה, משמעותה חריגה באופן בלתי סביר מהתוצאה הראויה לאור ההליך המשמעותי הארוך והחיובי שעבר העותר בין כותלי הכלא", ציינו השופטים בהחלטתם, וקבעו כי האסיר ישוחרר בהתאם לתוכנית השיקום שהוכנה על ידי רש"א.
עו"ד רופא מסר בתגובה: "אנו מברכים על החלטת הרכב השופטים, אשר קבע כי לאור ההליך הטיפולי המוצלח שעבר מרשי לראשונה בחייו בהצלחה. הוא ראוי לשחרור למרות שמדובר במאסרו השמיני על אותה עבירה!".

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *