
דוד אור עמר (19) מעפולה ויצחק בן חמו (20) ממגדל העמק נעצרו לפני כשבועיים בחשד שב-18 באפריל היו מעורבים בהצתת רכב משטרתי במגדל העמק. לאחר חקירה ראשונית הובאו השניים לבית משפט השלום בנצרת, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם בשבוע.
מהדיון בעניינו של עמר, המוכר למשטרה ומזוהה עם קבוצתו של זיו אלוש, עלה כי נתפס סמוך למקום. נציג המשטרה טען בדיון כי החשוד נחקר בעבר בהקשר לאירוע בו היה מעורב השוטר שרכבו הוצת כעת. הסנגורית של החשוד, עו"ד עידית שינו אמיתי, הכחישה את המיוחס לו.
השופטת ודאד יונס גנאים קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרו בשלושה ימים.
בדיון לאחר מכן התברר כי חוקרי המשטרה קיימו מסדר זיהוי אך העדה לא זיהתה את החשוד. בתום דיון זה, השופט מחמוד שדאפנה קבע כי החשד התחזק והאריך את מעצרו של החשוד בחמישה ימים נוספים. ואולם, התשתית הראייתית לא התגבשה מעבר לכך ועל כן הסכימה המשטרה לשחררו.
מעצרו של בן חמו, שיוצג על ידי עו"ד דוד זגורי, הוארך בשמונה ימים. בסופו של דבר גם הוא שוחרר, לאחר שלא התגבשה נגדו תשתית ראייתית מספקת.










חלאות ! לא מפסיקים אם התוהו ובוהו במגדל העמק.