עצורה בנווה תרצה שפכה מים רותחים על פניה של עצורה אחרת

שתף כתבה עם חברים

מכתב האישום נגד העצורה עולה כי קודם לתקרית החמורה, היא איימה על המתלוננת. בחקירתה טענה: "אם היתה יהודייה לא הייתי שופעת עליה מים חמים"

כלא נווה תרצה (צילום: משה שי, פלאש 90)

אלימות בין עצורים ואסירים די שכיחה בין כותלי הכלא, אך אלימות חמורה בין כלואות נחשבת למחזה נדיר יחסית בישראל. המקרה הבא הוא דוגמה לאירוע שכזה.

לילי טורונה (36) מאילת עצורה בכלא נווה תרצה מאז חודש נובמבר, בעקבות כתב אישום שהוגש נגדה על עבירות רכוש. לפי כתב אישום "טרי" שהוגש נגד טורוני, בעת מעצרה היא איימה על עצורה אחרת וגרמה לפציעתה. מכתב האישום שהוגש בתום חקירת משטרת רמלה עולה, כי ב-24 במרס טורוני קיללה עצורה אחרת ואיימה עליה: "לא ראית את הכוח שלי, אני אז**ן אותך". למחרת, כך נטען, בעת שישבה בחצר הכלא, הנאשמת שפכה על פניה של העצורה האחרת כוס מים רותחים. כתוצאה מכך נפצעה העצורה ונגרמו לה סימני אדמומיות בפניה, בצווארה ובחזה, וכן קילופי עור כתוצאה מהכווייה.

כתב האישום נגד טורוני מתבסס על עדות המתלוננת, תיעוד מצלמות אבטחה שצילמו את האירוע, עדויות נוספות של עדים לאירוע המקדים, ובעיקר – הודאת הנאשמת במיוחס לה. לפי התביעה, בחקירתה הסבירה הנאשמת מדוע עשתה את מה שעשתה: "היא ערביה מסריחה… אם היתה יהודייה לא הייתי שופכת עליה מים חמים. רק בגלל שהיא ערביה". מבקשת מעצר עד תום ההליכים שהוגשה נגד הנאשמת, שמיוצגת על ידי עו"ד ניל סיימון מהסנגוריה הציבורית, עולה כי היא מוכרת למשטרה מעבירות שונות.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *