
שלום דומרני (51) והרצל סבג (59) מאשקלון הובאו לבית משפט השלום בעיר שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בשישה ימים (7 ינואר).
הם חשודים במעורבות בהשלכת רימון רסס לעבר בית של איש עסקים אשר מנהל פרויקט גדול של עיריית אשקלון.
היחידה החוקרת ייחסה להם עבירות של איומים, קשירת קשר לפשע ושיגור חומר נפיץ, וביקשה מבית המשפט באשקלון להאריך את מעצרם.
בפתח הדיון סיפר נציג המשטרה על השתלשלות הדברים שהובילה למעצר.
על פי החשד, דומרני הוא מכר של הרצל סבג, שלו יש סכסוך עם איש העסקים שעובד עם העירייה.
הסכסוך הוא תוצאה מהפסד של סבג ומקורב שלו, בתביעה שהגיש איש העסקים.
בתקופה האחרונה היו סבג ואיש העסקים במשא ומתן, כדי שאיש העסקים יוותר על התשלום שנפסק על ידי בית המשפט.
המשא ומתן גלש לפסים מאיימים, נטען, בשיאם הושלך השבוע רימון רסס לעבר ביתו של איש העסקים.
לשאלת הסנגור, מי זרק את הרימון, השיב נציג המשטרה כי בשלב זה הוא אינו יודע.
לפי המשטרה, חומרי חקירה שברשותם קושרים את סבג ואת דומרני לאירוע הרימון.
עם זאת נציג המשטרה הודה כי איש העסקים נפגע העבירה לא ציין בעדותו שדומרני דיבר איתו אי פעם, אבל "יש בתיק החקירה מסמך המצביע על מעורבותו של דומרני באירוע שמסביב לזריקת הרימון".
על פי החשד, שמו של דומרני נקשר לאירוע מאחר וסבג הציג לאיש העסקים שיחת וידאו שבה הוא (סבג) מדבר עם דומרני.
באותו מעמד, נטען, רק ראו את דומרני אך הוא לא דיבר. "יש משמעות לכך שדמות בכירה, עבריין בכיר, עומד עם מישהו", טען נציג המשטרה.

סנגורו של דומרני טען כי למרשו אין שליטה על מה שנאמר בשיחה בין השניים.
בשלב הזה דומרני פנה בעצמו לשופט יניב בן הרוש: "כבודו, קנינו מוצרי חשמל ורהיטים תרומה לחייל בודד, פניתי להרצל בעניין, בשיחת וידיאו, וניתקתי. אני עבריין ויש האזנות בטלפון שלי, ככה שלא… העניין הוא שהרצל הראה למישהו את השיחה ואמר לו תראה עם מי אני בקשר".
סנגורו של דומרני חזר והכחיש את המיוחס למרשו. "אי אפשר לייחס לחשוד שום ביצוע עבירה, אם אדם פלוני אלמוני משתמש בשמו של החשוד זה לא הופך את החשוד לשותף לפשע, אלא אם הוא מדעת מאשר את השימוש בשם שלו, מתוך מטרה להטיל אימה".
השופט, בן הרוש שצפה בכל חומרי החקירה השתכנע מטיעוני הסנגור, ודומרני.
"התרשמתי כי עוצמת החשד הסביר אינה מאפשרת את הותרתו של החשוד מאחורי סורג ובריח". הדגיש השופט כבר בפתח ההחלטה שלו. "השאלה הנחוצה לעניין היא לא מה הרושם שנוצר אצל אותו אדם, שלכאורה הוצגה לו שיחת וידיאו עם החשוד (דומרני), אלא האם החשוד דומרני היה מודע לאותו מעמד ולהשלכות שלו… לו היה מוכח שדומרני הוא חלק מאקט של איומים משותף, די היה בנטילת חלק בסרטון כדי לסבך אותו".
על פי השופט, "אין בחומר החקירה כדי להקים תשתית ראייתית לכך שדומרני היה מודע לנסיבות המפגש בין הרצל לבין האחר ששוחח עימו".
נוכח קביעות אלו ועל מנת לאפשר למשטרה לגבות עדות מסוימת בעניינו של דומרני מעצרו הוארך עד השעה 22:00 בלבד, ואז ישוחרר למעצר בית ובתנאים מגבילים נוספים.
לבקשת המשטרה ניתן עיכוב ביצוע להחלטת השחרור עד מחר, על מנת לאפשר ליחידה החוקרת לשקול הגשת ערר.
בדיון בעניינו של סבג טענה המשטרה, כי לפני אירוע הרימון היה אירוע נוסף על רקע הסכסוך שבו בוצעו עבירות איומים מצד סבג ישירות ולפעמים דרך צד שלישי.
מהדיון עלה כי הקורבן, אותו איש עסקים, השתמש באדם אחר כדי להגיע עם סבג לתשלום מופחת מוסכם.
עוד אישר נציג המשטרה, כי בפגישות קודמות של סבג עם איש הקשר המתווך לא היו היבטים פליליים.
נציג המשטרה ציין בדיון כי נפגע העבירה אישר את הסכסוך המדובר וטען בעדותו כי אין לו סכסוכים אחרים.
כמו כן הוא סיפר לחוקרים, כי בשיחות מהתקופה האחרונה שבהן היו איומים הם הועברו דרך אותו מתווך.
סנגורו של סבג הכחיש את המיוחס למרשו. "השיחה לא היתה בקונטקסט של גביית חוב אלא בקשר לחייל שדומרני מממן ודואג לו לרהיטים, למרשי יש חנות רהיטים ואין בכך שום דבר פלילי. להיפך, מרשי התגאה בהיכרות שלו עם דומרני שתורם לחייל, ולא שום דבר מעבר… אם איש העסקים חשב שזה איום הוא היה צריך לגשת למשטרה באותו רגע… אבל הקשר בינהם נמשך כרגיל… סימן שהוא אינו מאוים ממנו כלל".
לפי הסנגור, סבג הוא אדם בן 59, בעל חנות רהיטים שהחוב המקורי בכלל לא שלו… הוא חתם ערבות לאדם אחר ומשלם את המחיר גם בחוב וגם בחירותו…. כל רצונו היה לשלם ולסיים… הוא קבע להיפגש עם איש העסקים כדי להשיג הפחתה של 100 אלף שקל ולא היתה לו שום כוונה לערב עבריינים. "איש העסקים הסכים מטוב לב להוריד לו 100 אלף שקל".
במקרה הזה השופט בן הרוש לא השתכנע, וקבע כי "החשדות כבדים, קיים חשד סביר… המשטרה הניחה תשתית מלאה יותר הכוללת מניע ומספר רב של אקטים מאיימים…. (לרבות) העובדה שהחשוד סבג הציג בפני איש העסקים את העובדה שהוא משוחח עם דומרני.
"עצם העובדה שהחשוד הציג את תמונתו של דומרני בפני איש העסקים, במנותק מהמחשבה הפלילית של דומרני, יש בה כדי להקים את יסודות עבירת האיומים".
נוכח קביעות אלו מעצרו של סבג הוארך בארבעה ימים עד 11 ינואר.
עדכון: בית משפט מחוזי קיבל את ערר המשטרה
בית משפט המחוזי בבאר שבע קיבל את הערר של המשטרה לגבי שחרורו של שלום דומרני והורה על הארכת מעצרו עד 11 בינואר.
בפתח הדיון חזר נציג המשטרה עיקרי השתלשלות הדברים והחשד שעלה בעקבות כך. "מדובר בשיחה שהייתה בין השותף של הקורבן לדומרני והרצל סבג שעצור ומיד אחר זה , בסמיכות זמנים מטרידה, בוצעה זריקת הרימון, כך שיש קשר בין האירוע לבין אותה שיחה וכל זאת על רקע סכסוך כספי בעקבות החלטה שיפוטית של חוב".
סנגורו של דומרני שב וטען כי אין חשד סביר לא מחומר החקירה ואף לא מחומר המודיעין. "מה שטוענים בפני בית המשפט, אלו טיעוני שווא שאפילו המדינה אינה מאמינה בהם, ויותר מכך גם מה שהם כתבו בנימוקי הערר לא עולה בקנה אחד עם מה שהם מאמינים ומה שהם טענו. השאלה הראשונה שנשאל אתמול טוען המעצרים היא, האם הוא מייחס לחשוד עבירת איומים, כי היא הופיעה בבקשה , והוא אמר שלא… יתרה מכך הוא אמר שהם לא חקרו אותו באזהרה על עבירת איומים". הסנגור הוסיף ואמר: "אם באמת המשטרה טוענת שסבג עשה את מה שעשה, האם לחשוד דומרני יש שליטה על זה? האם הוא היה חלק מאותה שיחה או מתוכן השיחה? מדובר בחשוד בן 51 שלא מתעסק בזריקת רימונים".
השופט דניאל בן טולילה החליט לקבל את הערר. "התקיים סכסוך עסקי שכפי הנראה גלש לפסים פליליים בין מתלונן לבין אדם בשם הרצל, וזאת בשל פסק דין שניתן כנגד אותו הרצל. חומר החקירה מלמד כי אגב זימונו של שותפו של המתלונן לחנותו של אותו הרצל, מתקיימת שיחת וידיאו בין הרצל לבין דומרני, ובמהלך הפגישה, שכאמור נעשתה לפחות על פי חלק מחומרי החקירה ביוזמתו של אותו הרצל, זה האחרון מציג את הטלפון לשותפו של המתלונן. כאן המקום לציין כי הושלך רימון רסס לעבר אותו בית עסק של המתלונן ושותפו".
עם זאת, השופט הדגיש: "כבר עתה ייאמר כי אין ראיות הקושרות את החשוד דומרני להשלכת רימון…. (אבל) חומר החקירה מלמד כי הצגת דמותו של דומרני בטלפון לא היתה מקרית. אותו הרצל זימן את שותפו של המתלונן אליו כך שאין המדובר במפגש אקראי…. הרצל מכחיש את הצגת הטלפון עם דמותו של דומרני , הגם שהדבר אינו שנוי במחלוקת, ויש לתהות מדוע אם מדובר בשיחה תמימה, הוא נמנע מלאשרה".
לדברי השופט, "הרצל אינו זר לדומרני… יש ביניהם תקשורת טלפונית, וכאמור עצם הכחשת שיחת הטלפון מלמדת כי הוא עצמו מבין את משמעות מעשיו".
נוכח קביעות אלו, הערר התקבל ומעצרו של דומרני הוארך עד יום ראשון, אותו מועד שעד אליו הוארך אתמול מעצרו של סבג.











אחלה שלום איש הצדק והאמת תרם המון לחיילים ועשה טוב לאנשים בבית סוהר ובחוץ