עבודות שירות לנאשם שהחזיק בתחתוניו 100 גרם תחליף קוקאין

שתף כתבה עם חברים

השופט כיבד הסדר טיעון לנוכח העובדה שמדובר בסם שהוכנס במועד מאוחר יחסית לפקודת הסמים המסוכנים וטרם נקבעו לגביו מתחמי ענישה מפורטים

עסקה דרך טלגראס (אילוסטרציה: Jamie Street מאתר Unsplash, עיבוד מחשב: פוסטה)

לפנות ערב ה-6 במאי אשתקד הגיע נדב רחמים (41) מבאר שבע לשכונת רמות בעיר, ניגש למיקום ספציפי בשכונה ולקח משם שתי אריזות פלסטיק. את האריזות החביא בתחתוניו באזור מפשעתו, ולאחר מכן עלה על מונית שהסיע אותו בחזרה לביתו. שוטרים מימ"ר נגב שהגיעו אל המקום עצרו אותו בחלוף זמן קצר וגילו כי האריזות מכילות כ-100 גרם מתקאתינון – חומר חלופי לקוקאין קראק, המשמש בעיקר לערבוב או ליצירת סמים מסוג "קרח".

רחמים הודה כי רכש את הסמים בטלגראס והוגש נגדו כתב אישום המייחס לו החזקת סמים שלא לצריכה עצמית. סנגורו, עו"ד אשרף שחאדה, הגיע להסדר טיעון עם התביעה, במסגרתו הודה רחמים במיוחס לו והצדדים עתרו במשותף לגזור עליו חמישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות. זאת, בשל הודאתו שחסכה זמן שיפוטי, וגם לנוכח העובדה שמדובר בסם אשר הוכנס בתקופה מאוחרת יחסית לפקודת הסמים המסוכנים, וכמעט שאין לגבי סם זה פסיקות קודמות שיכולות להגדיר מתחם ענישה ברור.

הצדדים הציגו את ההסדר בפני שופט בית משפט השלום בבאר שבע, רון סולקין.
התביעה ציינה כי מדובר בעבירות חמורות לנוכח כמות הסם והוסיפה כי אילו הסם לא היה נתפס, היה עשוי להיגרם נזק לציבור.
עו"ד שחאדה הדגיש כי בעברו של הנאשם הרשעות ישנות בלבד, והוסיף כי במשך שבעה חודשים היה במעצר בית – תקופה שבמהלכה לא עבד – והוא צפוי לבצע עבודות שירות אשר ימנעו ממנו לעבוד תקופה נוספת. לכן ביקש הסנגור שלא להטיל על הנאשם קנס כספי גדול.

עו"ד אשרף שחאדה

השופט סולקין ציין בהחלטתו: "בין הצדדים נכרת הסד, שהוא מקל, אך לנוכח הודאת הנאשם באשמה; העובדה כי מדובר בסם שטרם נקבעו לגביו מתחמי ענישה מפורטים; נסיבותיו האישיות של הנאשם; לא יחרוג ממנו בית המשפט".
השופט הטיל על הנאשם, כמבוקש, חמישה חודשי עבודות שירות שיבוצעו במועצה דתית, 15 חודשי מאסר על תנאי, קנס בסך 3,500 שקל ושישה חודשי פסילת רישיון נהיגה על תנאי.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *