תיק שהתחיל במעצר חמושים מוכרים למשטרה והסתיים בהסדר טיעון

שתף כתבה עם חברים

שלושה מוכרים למשטרה נתפסו ברכב כשהם רעולי פנים וחמושים בקלאצ'ניקוב ואקדח, אבל קשיים ראייתיים הובילו להסדר

הנשק שנתפס (צילום: דוברות המשטרה)

בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד הוצג הסדר טיעון בעניינם של שלושה מוכרים למשטרה, שהואשמו בתיק בו נתפסו שני כלי נשק ברכב בו נסעו בראשון לציון.

השלושה שנעצרו על ידי שוטרי תחנת ראשון לציון הם:
מורד יעקב ירמיאייב (27) מדימונה. מיוצג על ידי עו"ד יצחק איצקוביץ'.
יצחק דמסה (25) מראשון לציון. מיוצג על ידי עו"ד נעמה אלחדד.
אורי יקיר גטהון (25) מקרית מלאכי – מיוצג על ידי עו"ד תום הלפרין.

בכתב האישום המקורי נטען כי ב-25 בפברואר ניגשו הנאשמים לרכב שנגנב חצי שנה לפני כן מפתח תקווה וחנה בראשון לציון. השלושה עטו מסיכות על פניהם והנאשמים ירמיאייב ודמסה עטו כפפות שחורות. ירמיאייב התיישב במושב הנהג והנאשמים דמסה וגטהון התיישבו במושב האחורי. ירמיאייב התניע את הרכב באמצעות מפתח, והשלושה עזבו ברכב את המקום.
דקות ספורות לאחר מכן נעצרו הנאשמים על ידי כוח משטרתי, כשבאותה עת נשאו הנאשמים במושב האחורי ברכב נשק מסוג רובה סער מסוג קלצ'ניקוב לצד תשעה כדורים וכן אקדח חצי אוטומטי מסוג CZ.

התשתית הראייתית נגד השלושה התבססה על עדת ראייה שהבחינה בהתנהגות חשודה של הנאשמים ודיווחה למשטרה, דוחות פעולה משטרתיים, צילומי אבטחה וצילומי מצלמות גוף של השוטרים בעת מעצרם של הנאשמים. כמו כן, על השקית שעטפה את האקדח נמצאה טביעת אצבע של הנאשם דמסה.
מבקשת מעצר עד תום ההליכים שהוגשה נגד הנאשמים עם הגשת כתב האישום עלה, כי באמתחתם הרשעות קודמות במגוון עבירות, בגינן ריצו מאסרים.
כתב האישום ייחס לנאשמים נשיאת נשק.

במסגרת דין ודברים בין ההגנה לפרקליטות הצביעו הסנגורים על קשיים ראייתיים וטענו בין היתר כי ישנו קושי להוכיח מודעות להימצאות כלי הנשק ברכב, וכן קושי ביחס לזהות הנהג בכל אחד משלבי הנסיעה של הנאשמים שהתחלפו ביניהם.
נוכח טיעונים אלו הגיעו הצדדים להסדר טיעון, במסגרתו הוגש כתב אישום מתוקן שבו תוקנו סעיפי האישום.

לאחר הצגת ההסדר, השופטת מרב גרינברג הרשיעה את הנאשמים דמסה וגטהון בסיוע להחזקת נשק, בעוד שירמיאייב הורשע בקשירת קשר לפשע.
בהתאם להסדר, השופטת גזרה על ירמיאייב עשרה חודשי מאסר. דמסה נשפט ל-15 חודשי מאסר ואילו גטהון נשפט ל-12 חודשי מאסר. כמו כן הוטלו עליהם מאסרים מותנים וקנס בסך 7,000 שקל.

 

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *