
אמש התקיים טקס פתיחת בסיס הפעלה של מתנדבים חרדים בשכונת פרדס כץ בבני ברק (4 מרס).
מהמשטרה נמסר כי "פתיחת בסיס ההפעלה המונה 65 מתנדבים מהמגזר החרדי תאפשר את הרחבת פעילות מתנדבי המשטרה בשטח העירוני ברחבי העיר בני ברק ובפרט במגזר החרדי, במטרה להגביר את הנוכחות המשטרתית בשטח תוך פעילות למניעת פח"ע, אכיפת עבירות, מניעת ונדליזם ולחימה בתופעות פשיעה".
במסגרת הפעילות המבצעית של מתנדבי המשטרה ברחבי העיר, פועלים כיום יותר מ-100 מתנדבים לשמירה על הביטחון השוטף (בט"ש), בין היתר על ידי הפעלת מתנדבים במערך הסיור, התנועה, ובמרכזי השיטור הקהילתיים. המתנדבים פועלים לחיפוש נעדרים, אבטחת אירועים, סיורי בט"ש ופעילות קהילתית, תוך חיזוק הקשר עם התושבים.
מפקד מרחב דן, נצ"מ דניאל חדד, אמר בטקס: "אנחנו מובילים שינוי תוך שמירה על הכללים ושילוב מתנדבים מהמגזר החרדי על ידי פתיחת בסיס מתנדבים ייעודי למגזר החרדי כאן בעיר בני ברק, כחלק משיתוף הפעולה עם ראש העיר ורבני העיר. חווינו בבני ברק מספר פיגועים ואף שוטר שלנו, רס"מ אמיר חורי ז"ל, שילם בחייו. אתם הראשונים להגיב, יחד איתנו, כתף אל כתף, עם הרצון, הנכונות והאמונה הגדולה. יחד נעשה ונצליח בעזרת השם".
מפקד תחנת בני ברק-רמת גן, סנ"צ רותם וסקר: "בסיס המתנדבים מהווה גשר לאמון בין הקהילה למשטרה, לטובת הציבור בעיר בני ברק. בסיס פרדס כץ הינו הבסיס החרדי הגדול ביותר המונה 65 מתנדבים חרדים, יחד נפעל כולנו לשמירה על שלום הציבור ובטחונו".

ראש עיריית בני ברק, הרב חנוך זייברט: "שיתוף הפעולה חשוב לנו על מנת להגן על העיר, מבחינה פיזית, רוחנית ובטחונית. היחידה תהיה עוגן והמשך שיתוף פעולה בין המשטרה לעיר, גם בתחומים נוספים עבור תושבי העיר".
בטקס השתתפו גם ממלא מקום ראש העירייה, מנחם שפירא, רב העיר יצחק אייזיק לנדאו, רב שכונת פרדס כץ אהרון שפירא, קצין אג"מ מרחב דן סנ"צ שי תירם, קצינים, שוטרים ומתנדבים.









