
פרקליטות מחוז חיפה הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד יעקב בן מוחא (31) מטירת הכרמל, בטענה שירה לעבר בניין מגורים ואיים על פקחים שרדפו אחריו (13 פברואר).
בן מוחא נעצר ב-22 בינואר על ידי שוטרי תחנת טירת הכרמל, ועד שהוגש כתב האישום הוארך מעצרו מעת לעת. מכתב האישום עולה כי בערב מעצרו ברחוב ביאליק בטירת הכרמל, הוא נשא על גופו אקדח. נטען כי חבש כובע שחור על ראשו, עטה כפפות על ידיו וירה מספר כדורים לעבר בניין מגורים – אחד מהם פגע בחלון אחת הדירות.
מהחקירה עולה כי בעת היריות שהו בנקודת השיטור העירוני של עיריית טירת הכרמל, סמוך למקום, שני פקחים במדי פיקוח עירוני. כאשר שמעו את הירי ויצאו מהנקודה הם הבחינו בבן מוחא יורה באקדח תוך שצעק: "מגיע לך יא בן זונה".
לפי הפרקליטות, הפקחים שלפו את נשקיהם וצעקו לנאשם: "עצור משטרה". עוד נטען, כי בהמשך איים הנאשם על הפקחים בכך שכיוון לעברם את האקדח והם צעקו: "משטרה, לא לירות".
בתגובה, כך נטען, הנאשם הסתובב והחל לברוח מהמקום בריצה, כשהפקחים רודפים אחריו. כשהגיע לרחוב מוצקין נחסמה דרכו על ידי רכב חולף, ואז הוא עצר, הסתובב לעבר הפקחים ואיים עליהם שוב עם האקדח. מיד לאחר מכן המשיך בבריחה לעבר בניין מגורים ברחוב, ובדרך זרק את האקדח והמחסנית לעבר צמחייה במקום. אחר כך נכנס לבניין, שם הסתיר את הכובע והכפפות.
הפרקליטות טוענת כי הפקחים המשיכו לרדוף אחר הנאשם, שיצא כעבור זמן קצר מהבניין וצעק: "ירו עליי ירו עליי." הפקחים הודיעו לבן מוחא שהוא מעוכב, ובתגובה הוא החל להשתולל וניסה לברוח תוך שאיים עליהם: "יא בני זונות תשמרו על המשפחות שלכם". הפקחים הצליחו בסופו של דבר להשתלט על הנאשם בעזרת שוטרים נוספים שהוזעקו למקום ועצרו אותו.
כתב האישום מייחס לנאשם עבירות נשיאת והובלת נשק, ירי באזור מגורים, איומים, הפרעה לעובד ציבור ושיבוש מהלכי משפט. בין הראיות נגדו סרטון המתעד את הירי והודעות הפקחים המכירים את הנאשם, לו יש שש הרשעות קודמות, בין היתר בעבירות רכוש, סמים והפרעה לשוטר. עוד יותר מכך: האקדח נתפס בזירה.
בבקשה להארכת מעצרו של הנאשם מצוין כי לאורך כל חקירותיו הוא שמר על זכות השתיקה.
סנגורו של הנאשם, עו"ד תומר נוה, מסר בתגובה: "טרם קיבלנו את חומרי החקירה בעניינו. לאחריהם ניתן תגובה".










