ירי במספרה: האבא לא אהב את הבדיחה של הספר על הילד

שתף כתבה עם חברים

הספר השפריץ בצחוק מים על הילד בן השנתיים. האבא התעצבן, היכה את הספר וחזר ביחד עם אחיו על רכב באגי. מהירי המאסיבי על המספרה נפגע הספר ואדם נוסף. עורכי הדין של האב ואחיו: הנאשמים לקחו אחריות, הביעו חרטה וכבר נערכה סולחה

video
play-sharp-fill
צפו באירוע הירי על המספרה בכפר ברא

מה שהחל כתקרית שולית במספרה בכפר ברא בדצמבר 2023, במהלך תספורת לילד בן שנתיים וחצי, הידרדר בתוך דקות לאירוע ירי אלים בלב יישוב מאוכלס.

במהלך תספורת לילד קטן התפתח ויכוח בין האב לבעל המספרה, שכלל קללות ותקיפה ובעקבותיו עזב האב את המקום. זמן קצר לאחר מכן חזרו שני גברים, כשהם רעולי פנים, ברכב באגי פרטי. אחד מהם פתח בירי של עשרות כדורים לעבר המספרה בזמן ששהו בה לקוחות ועוברי אורח.

על פי כתב האישום, ב-2 לדצמבר 2023 הגיע עומר אבו-עמאש (33) ביחד עם בנו הפעוט למספרה בכפר ברא, שם החל בעל המקום, א.א, לספר את הילד. במהלך התספורת התיז הספר, בהיתוליות, מעט מים לפיו של הילד. המעשה עורר את כעסו של האב, שהחל לקלל את הספר ואף היכה אותו בחזהו. בעקבות האירוע, סירב א.א להמשיך בתספורת ופנה לשרת לקוח אחר, למרות דרישות האב שהספר יחזור לספר את בנו.

אבו-עמאש עזב את המקום עם בנו וסיפר לאחיו, מורסי אבו עמאש (26), על שאירע. על פי הנטען, בעקבות הוויכוח גמלה בליבו של מורסי החלטה לבצע ירי לעבר המספרה והנוכחים בה עוד באותו יום.

זמן קצר לאחר מכן, נסעו השניים ברכב שבבעלות עומר כשמורסי מצויד באקדח בקוטר 9 מ"מ ובתחמושת.

בסמוך לשעה 16:35 הגיעו השניים, כשהם רעולי פנים, אל המספרה כשהם רכובים על גבי רכב באגי. באותה עת שהו במקום חמישה אנשים ושניים נוספים המתינו בכניסה. הנאשם מורסי ביצע ירי מסיבי של לא פחות מ-17 כדורים לעבר מבנה המספרה, בעוד עומר מסייע לו.

כתוצאה מהירי נפצעו שני בני אדם. בעל המספרה א' נפגע בכתף, בזרוע ובמותן; ואדם נוסף נפגע מקליע בבטנו. שניהם טופלו בבית החולים ושוחררו בהמשך.

לאחר הירי נמלטו השניים לבית בכפר קאסם, שם ניסו להסתיר את הרכב. עם הגעת המשטרה סירב עומר להזדהות ואף מסר שם כוזב.

הסניגורים, עורכי הדין עו"ד משה יוחאי ועו"ד שני מורן, ניהלו הליך הוכחות ארוך ולאחר הגעה להסדר טיעון הוגש כתב אישום מתוקן.

בשלב הטיעונים לעונש הציגה התביעה את עברם הפלילי של שני הנאשמים. מהמסמכים עולה כי עומר ריצה בעבר עונש של 7 חודשי מאסר בעבודות שירות בגין עבירת הפקרה ואילו מורסי נשא שני עונשי מאסר בגין עבירת תקיפה, שישה חודשי עבודות שירות ותשעה חודשי מאסר בפועל.

מטעם ההגנה העיד ראש מועצת כפר ברא, עימאד עאסי, שתיאר את השניים כמי שהוא מכיר מילדות וכינה אותם "ילדים טובים". הוא התייחס לאירוע כאל תקרית וציין, כי נחתם הסכם סולחה שבמסגרתו שולם פיצוי של 150 אלף שקל למתלוננים.

בהתאם לראיות, ציינה התביעה כי העונש ההולם לשניים הוא מאסר בפועל ולפיכך עתרה למאסר של עד 10 שנים.

סנגורי הנאשמים טענו בטיעוניהם לעונש, כי ניהול ההליך תרם לתיקון משמעותי של האישום לקולא, לאחר שמיעת הראיות. לדבריהם, הפציעות שנגרמו למתלוננים היו קלות יחסית והוסיפו כי "להסכם הסולחה יש מעמד משמעותי במגזר ואף זכה להכרה בפסיקת בית המשפט העליון".

עוד טענו הסנגורים, כי מדיניות הענישה הנוהגת מצביעה על מתחמים מקלים יותר גם במקרים חמורים וכי "אין הלימה בין המתחם המבוקש על ידי המאשימה לבין הפסיקה שהובאה".

לעניין הנסיבות האישיות, הדגישו הסנגורים כי שני הנאשמים הודו, לקחו אחריות ומביעים חרטה.

סוף דבר, השופטת מיכל ברק נבו מבית המשפט המחוזי מרכז קבעה, כי עבירת חבלה בכוונה מחמירה היא מהחמורות שבספר החוקים וציינה, כי "על חומרת העבירה ניתן ללמוד מהעונש המרבי הקבוע בצידה – 20 שנות מאסר".

מספרה ירי כפר ברא אבא ילד
המספרה שלעברה בוצע הירי

בהחלטתה הבהירה, כי רף הענישה שביקשה המאשימה "חמור ביחס לפסיקה שבה נדונו מעשים דומים", בעוד שעמדת ההגנה היתה מקלה מדי.

בהתאם לכך קבעה מתחמי ענישה של 7 עד 11 שנות מאסר לנאשם מורסי ו-4 עד 7 שנות מאסר לנאשם עומר. ביחס להסכם הסולחה הדגישה כי "אין בו כשלעצמו כדי להצדיק הקלה בעונש".

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

לבסוף גזרה השופטת ברק נבו על עומר חמש שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי למתלוננים; ועל מורסי שמונה וחצי שנות מאסר בפועל, מאסרים על תנאי ופיצוי כספי גבוה יותר. השופטת ציינה, כי העונשים משקפים איזון בין חומרת המעשים, הפסיקה הנוהגת ונסיבות המקרה.

תגובת עורכי הדין, משה יוחאי שני מורן: "מדובר בתיק שבו נעצרו ונחקרו הנאשמים בחשד לניסיון רצח בעל המספרה, בטענה שהשניים ירו 17 כדורים משני אקדחים שונים על רקע ויכוח סתמי. לאחר ניהול הוכחות ארוך ומורכב, שבו העידו עדים רבים, לרבות נפגעי העבירה, הגענו להסדר טיעון הכולל כתב אישום מתוקן. חרף עתירת המאשימה לעונש מאסר דו ספרתי וטענתה כי מדובר בתיק חמור, בית המשפט קיבל את מרבית טענות ההגנה והשית ענישה רחוקה מזו שלה עתרה המאשימה".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *