
תושב חולון, בן 48, המוכר למשטרה, נעצר בחשד כי היה מעורב בהשלכת רימון לעבר ביתו של אחר על רקע סכסוך ביניהם.
שוטרים ממרחב איילון עצרו את דוד מור יוסף (48), מוכר למשטרה מחולון, בחשד שהיה מעורב בזריקת רימון לעבר ביתו של אדם אחר, על רקע סכסוך ביניהם.
המשטרה מייחסת לחשוד עבירות גרימת פיצוץ חומר נפץ, ניסיון לחבול בחומר נפץ וקשירת קשר לבצע פשע.
לאחר חקירה ראשונית הובא החשוד לבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרו בחמישה ימים. בפתח הדיון סיפר נציג המשטרה על הנסיבות שהובילו למעצר: "מדובר באירוע שאירע בשעות הלילה כאשר הושלך רימון והתפוצץ על דלת בכתובת בחולון. באותה עת היו במקום אישה וילדה. מביצוע פעולות חקירה עלה כי מדובר בסכסוך בין המתלונן לבין החשוד. הוגשו מספר תלונות בגין כך, הטרדות, גניבה והוצא צו הרחקה כנגד החשוד".
נציג המשטרה הוסיף כי לא מדובר ברימון הלם רגיל: "מדובר ברימון עם חומר נפץ שעבר הסבה, יש בו מטען. חומר החימוש עדיין מהווה סכנה, גם לאחר הפיצוץ". עוד צוין כי לאחר מעצרו של החשוד, הוא נחקר בחשד לאירועים אחרים, אך הכחיש הכל ומסר גרסה.
"מדובר באירוע חמור", אמר נציג היחידה החוקרת, "בין הצדדים קיים סכסוך בגין נכס שמחומר החקירה עולה כי הוא נאמד בסכום כספי גבוה ועל כן הסכסוך, על אף שבית המשפט העליון קיבל החלטה שהנכס יישאר ברשות המתלונן".
סנגורו של החשוד, עו"ד ניר אלפסה, אמר: "למתלונן יש מסוכסכים לא מעטים והנושא הזה לאו דווקא קושר את החשוד לאירוע החמור שנחקר. מכל מקום, מאחר והנתון המרכזי טרם הוטח בחשוד, אני לא יודע עד כמה החשד בתיק מבוסס. מה שאני כן יודע, זה שהמשטרה עדיין צריכה לבדוק אובייקטיבית את גרסתו של החשוד".
השופטת כריסטינה חילו אסעד ציינה כי בתיק מצוי צו הרחקה נגד החשוד, אך הוא לא הוצג בפניה כך שלא ניתן לדעת האם מדובר בצו בתוקף. עם זאת ציינה השופטת כי קיים חשד סביר, כאשר בתיק פירוט מסוים לגבי הסכסוך בין הצדדים והבהרה באשר לתלונות קודמות שהוגשו נגד החשוד. לדבריה, קיימת ראיה משמעותית הקושרת את החשוד, שהתקבלה רק בבוקר הדיון וטרם הוטחה בחשוד.
לנוכח קביעות אלו, מעצרו של החשוד הוארך בחמישה ימים, עד 20 בפברואר.










