הסדר טיעון עם היעד המודיעיני מנע משוטרי ימ"מ להגיע להעיד בבית המשפט

שתף כתבה עם חברים

12 חודשי מאסר לויקטור בן שמחון מאור עקיבא בתיק החזקת קריסטל. בעקבות ההסדר נמנעה עדות שוטרי ימ"מ שנכנסו מחלון דירתו בקומה ה-14

הנאשם זרק שקית קריסטל מחלון הקומה ה-14 (אילוסטרציה)

ויקטור בן שמחון (47) הוא עבריין מוכר שנעצר פעם אחר פעם בגלל מעורבות באירועים פליליים שונים. הוא גם ריצה בעבר מאסר ארוך לאחר שהורשע בהריגתו של משה (צ'יקו) פדלון בפרדס חנה בשנת 2004, על רקע סכסוכי שליטה בדוכנים בחוף קיסריה. בפרשה ההיא, בן שמחון הואשם תחילה ברצח, בניסיון רצח ובחבלה חמורה, אך בסופו של דבר הורשע בהריגה. תחילה נגזרו עליו 14 שנות מאסר, אך בית המשפט העליון קיצר את עונשו לתשע שנים בלבד, ובהמשך נוכה שליש מעונשו.

בתחילת חודש אוקטובר האחרון, בן שמחון לא הבין איך שוטרים נכנסו מחלון דירתו, בקומה 14 במגדל מגורים באור עקיבא. מאוחר יותר הבין שהמשטרה נעזרה ביחידת העילית שלה. בכתב האישום שהוגש נגדו נטען כי זרק מחלון הדירה שקית שהכילה סם קריסטל במשקל כולל של 13 וחצי גרם. בדירה נמצאה גם כמות קטנה של קנאביס.

בן שמחון הכחיש במהלך החקירה כל קשר לסם שנמצא מחוץ לדירתו, ובמקביל בפרקליטות נתקלו בקשיים ראייתיים נוספים. הסנגורים, עו"ד יובל זמר ועו"ד שי לוי, ניהלו דין ודברים עם נציגי המדינה, והצדדים חתמו על הסדר טיעון שסייע ליעד המודיעיני לצאת מהתיק הסבוך הזה עם עונש קל יחסית – 12 חודשי מאסר. עונש מאסר על תנאי של חמישה חודשים שעמד נגדו מתיק קודם, יהיה ברובו חופף לעונש המאסר עליו הוסכם בתיק הנוכחי.

עו"ד זמר התייחס בבית המשפט להתלבטויות לפני החתימה על הסדר הטיעון: "בלב לא קל הגענו להסדר הזה. הנאשם בחר להודות ולסיים את עניינו חרף העובדה שיש בפיו טענות גם לעניין מטרת ההחזקה וכן טענות נוספות. בסופו של יום, יש כאן הודאה ולקיחת אחריות, וחיסכון בלתי מבוטל בזמנו של בית המשפט, בשים לב לעובדה ששלושה עדי תביעה הם אנשי יחידה משטרתית מיוחדת, שרק ההיערכות לקראת עדותם גוזלת זמן ומשאבים מיוחדים". השופט אוהד קפלן מבית משפט השלום בחדרה, קיבל את הסדר הטיעון.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *