מיוחד לשבוע הגאווה: בית משפט שחרר נאשמים בהברחות סם האונס מקפריסין

שתף כתבה עם חברים

שירות המבחן המליץ לבטל את האיזוק האלקטרוני של שישה מהנאשמים, ולסנגורים לא נותר אלא לבקש לכבד את המלצת אנשי המקצוע בניגוד לעמדת הפרקליטות

הבקבוקים שנתפסו (צילומים: משטרה)

בית משפט המחוזי מרכז-לוד שחרר למעצר בית ארבעה משבעת הנאשמים בייבוא עשרות ליטרים של "סם האונס" מקפריסין. ההחלטה התקבלה לאור המלצת שירות המבחן לבטל את האיזוק האלקטרוני של שישה מהם בחודש מרס.

הנאשמים, הם:
דוד מוסה (25) ממודיעין
ין יעקב גרינברג (48) מרחובות
אוריין אופק (20) מתל אביב
חן וולף (30) מתל אביב
מעוז יעקב טפירו (22) מתל אביב
דניאל יוסף איבגי (27) מיבנה
וירדן מבורך לוי (24) מרמת גן

את החשודים מייצגים עו"ד יוסי פלסיוס-קליין ועו"ד מתי צעידי, עו"ד נס בן נתן, עו"ד ירום הלוי, עו"ד שי לוי ועו"ד עמוס פון וייזל.

מכתב האישום עולה כי בתחילת ינואר טסו הנאשמים מישראל לקפריסין, במטרה לייבא לישראל GBL (המכונה "סם האונס"). כעבור מספר ימים, נחתו בחזרה כשבמזוודות של כל אחד מהם הוסלקו כשישה ליטר GBL בבקבוקים שנחזו להיות מוצרים תמימים.  בסך הכל, השבעה מואשמים בייבוא 38 ליטר סם.

כתב האישום מייחס לנאשמים קשירת קשר לביצוע פשע ויבוא סם, ואילו נגד אופק הוגש כתב אישום נפרד על קשירת קשר לפשע ויבוא סם. לכל השבעה אין עבר פלילי.

הפרקליטות התנגדה להסרת האיזוק האלקטרוני של הנאשמים, ואמרה כי "הכלל בעבירות יבוא סמים הוא מעצר עד לתום ההליכים. החריג לכלל, בנסיבות חריגות, זה שחרור בתנאים או מעצר באיזוק". עוד טענו בפרקליטות כי "צריכים טעמים כבדי משקל כדי לשנות את תנאי המעצר ולהעבירם לשחרור בתנאים, או לפתוח חלונות, אנו עדיין לא שם. חלפו בקושי שלושה חודשים, גם לא. די בנתון זה כדי לדחות בקשתם".

עו"ד בן נתן עתר לקבל את המלצת שירות המבחן ואמר כי "גם כשבית המשפט ביקש לקבל תסקיר וקבע את הדיון להיום, כל הצדדים ידעו שאף אחד לא הולך לעבור הליך שיקומי ולשנות את אישיותו בחודשיים. רצינו לדעת אם פניהם של הנאשמים בכיוון חיובי".

לגבי מרשו, אמר הסנגור בן נתן כי הוא "השתלב בקבוצה טיפולית, היה בפגישות ומקיים קשר מעקבי רציף", וכי "אין סיבה לא לקבל את המלצת שירות המבחן". עו"ד בן נתן הדגיש כי אין לנאשמים יכולת להמשיך לבצע את אותן העבירות אם הם במעצר בית. שאר הסנגורים הצטרפו לנימוקיו של עו"ד בן נתן.

השופט עמית מיכלס, ציין כי הונחה לפניו המלצה משירות המבחן לבטל ולהסיר את הפיקוח באיזוק אלקטרוני על הנאשמים. הוא אמר כי הוא מקבל את עתירת הסנגורים והמלצת שירות המבחן, ואמר על כך כי "יש לתת את הדעת לחלוף פרק זמן של חמישה חודשים מאז מעצרם של המשיבים, כאשר בפרק זמן זה הועברו למעצר בפיקוח אלקטרוני, לא נרשמו הפרות, והמשיבים שולבו בטיפול במסגרת שירות המבחן".

עוד אמר השופט על כך כי "שירות המבחן שב והמליץ, כפי שהמליץ בתסקירים קודמים על שחרורם של המשיבים למעצר בית" וכי "אני סבור שבמקרה שלפנינו התנאי המגביל המשמעותי הוא הפיקוח האנושי, וכאמור, שירות המבחן לא המליץ על הסרתו. עוד אדגיש כי אין בשחרור המשיבים למעצר בית, בדומה למעצר בפיקוח, כדי לאפשר למשיבים לבצע עבירות מסוג העבירות המיוחסות להם בכתב האישום". לפיכך, הוא הורה לשחרר את וולף, מוסה, איבגי ואופק למעצר בית באותם התנאים בהם שהו ובאותן ערבויות, עם חלון התאווררות שבועי. הדיון בעניין טפירו נדחה ליולי, והדיון בעניין גרינברג ומבורך לוי עוד לא התקיים.

לאחר שניתנה ההחלטה ביקשו בפרקליטות עיכוב ביצוע, אך מספר שעות לאחר מכן כבר חזרו בהם והודיעו כי לא יגישו ערעור על ההחלטה – והנאשמים שוחררו.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *