
שופטת בית משפט השלום בחיפה החליטה שלא להיענות לבקשה למעצר עד תום ההליכים כנגד אם שנגדה הגישה פרקליטות מחוז חיפה כתב אישום בשל תקיפה וגרימת חבלות לילדיה. כתב האישום שהוגש השבוע (5.8) כנגד האם, אשה מטמרה, מייחס לנאשמת עבירות של תקיפה סתם, תקיפה הגורמת חבלה של ממש ואיומים.
הנאשמת היא אימם של ארבעה קטינים מתחת לגיל שמונה עשרה. במועדים הרלוונטיים התגוררו הנאשמת והמתלוננים בבית קרקע של המשפחה בישוב טמרה. כתב האישום מפרט כי בהזדמנויות רבות, בין השנים 2016 ועד יולי 2024, נהגה הנאשמת לתקוף את ילדיה ולהכותם בידיה. האם גם איימה שתפגע בגופם, בין היתר: "אערוף את ראשכם". המתלוננים סיפקו תיאור של אירוע אחד שקרה בחודש יולי ומסמכים רפואיים מהמרכז הרפואי ובית חולים רמב"ם שהעידו על החבלות שנגרמו כתוצאה ממעשיה של הנאשמת. בנוסף, הוצגו תמונות של החבלות, עדויות מפי קרובי משפחה ועוד כמו גם סרטונים שתיעדו חלק מהאירועים.
בדיון שהתקיים בבית משפט השלום בחיפה, בפני השופטת מריה פיקוס בוגדנוב, ייצג את המאשימה עו"ד דניאל קופלב ואת הנאשמת עו"ד שאדי סרוג'י. הנאשמת הכחישה באופן מוחלט את כלל מקרי האלימות המתוארים בכתב האישום. באשר לאירוע המדובר ב-24 ביולי, טענה כי בתה נחבלה בעיניה ממפתחות בבית והתעקשה שאינה יודעת למה מעלילים עליה דברים כאלה.
עורך הדין סרוג'י אמר לאחר הגשת כתב האישום: "אנו נסכים לקיומן של ראיות לכאורה. לאחר שדיברתי עם חברי ועיינתי בחלק מהחומרים, נבקש להציע חלופה מרוחקת והרמטית. המפקחים נמצאים כאן, מעצר הבית יהיה באזור אחר בפיקוח של שלושה מפקחים שנמצאים כעת באולם בית המשפט". בא כוחה של המבקשת עו"ד קופלב הסכים לחלופה בכפוף לחקירת המפקחים.
השופטת בוגדנוב סיכמה: "לאחר שעיינתי בתיק החקירה, לרבות בחקירת המתלוננת ובהסכמת בא כוחה של המשיבה, אני קובעת כי בתיק קיימות ראיות לכאורה להוכחת האמור בכתב האישום. כן קמה נגד המשיבה עילת מעצר של מסוכנות לשלומה של המתלוננת".
עם זאת, השופטת הורתה על שחרורה של המשיבה בתנאים של מעצר בית מלא ומוחלט בבית אחותה ואסרה על המשיבה ליצור קשר ישיר או עקיף עם מי מהמתלוננים עד תום ההליכים בתיק זה. כל אחת מהמפקחות שישגיחו על הנאשמת תחתום על ערבות כספית בסך עשרת אלפים שקל להבטחת תנאי השחרור והתחייבותן לפקח על המשיבה ולדווח בכל מקרה של הפרה למשטרה. בנוסף נקבע כי המשיבה תפקיד סכום של חמשת אלפים שקל.











