מאסר על תנאי לנאשם שהורשע בתקיפת שוטר בסופרמרקט

שתף כתבה עם חברים

הפרקליטות ייחסה לתושב חיפה תקיפת שוטר, אבל הסנגור הוכיח שהנאשם רצה לעזור לאחיו ולא ידע שהמותקף שוטר, ולכן כתב האישום תוקן והוא הורשע רק ב"תקיפה סתם"

video
play-sharp-fill
בסרטון: תיעוד התקיפה בסופרמרקט

השופטת מריה פיקוס בוגדאנוב מבית משפט השלום בחיפה גזרה מאסר מותנה בלבד על מ"א, תושב חיפה (55) שהורשע בעבירת תקיפה סתם.

מהחקירה נגד מ"א ואחיו עלה, כי בחודש נובמבר 2021 פרץ ויכוח בתחנת דלק בצפון בין שוטר לבין האח. בעיצומו של הוויכוח, האח אמר לשוטר: "אנחנו עוד ניפגש".
ב-26 בנובמבר 2021, מ"א ואחיו ערכו קניות בסופרמרקט בעיר נשר. לפי כתב האישום נגדם, כאשר האח הבחין בשוטר שלא היה בתפקיד, הוא תקף אותו באלימות. בכתב האישום נטען כי מ"א שהבחין בקטטה הצטרף לאחיו והיכה את השוטר בחלק האחורי בראשו. השלושה המשיכו להתקוטט בזמן שנוכחים במקום ניסו להפריד ביניהם, עד שבשלב מסוים המתלונן הצליח להשתחרר וברח.
מ"א ואחיו רדפו אחרי המתלונן, תפסו אותו והמשיכו להכותו באגרופים. כתוצאה מהתקיפה נגרמו חבלות לשוטר. מ"א ואחיו נעצרו בחשד לתקיפת שוטר בצוותא הגורמת חבלה של ממש.

סנגורו של מ"א, עו"ד יובל זמר, טען כי לא ניתן לייחס למ"א את העבירה שיוחסה לו, מאחר שאין ראיות כי ידע שאכן מדובר בשוטר. אחרי חקירה נגדית של השוטר המתלונן, הפרקליטות נאלצה לחזור בה מהאישומים החמורים, ולתקן את כתב האישום לעבירת האלימות הקלה ביותר הקיימת – תקיפה סתם.

לאחר שהנאשם הודה והורשע בתקיפה, התביעה ביקשה לקבוע מתחם ענישה של חודשיים עד שמונה חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית.
עו"ד זמר הדגיש את הודאת מרשו במיוחס לו, והוסיף כי כבר מיד לאחר האירוע – כשהנאשם הבין שלקטטה בין אחיו לבין השוטר קדם ויכוח מספר שבועות לפני כן – הוא התנצל בפני המתלונן ואמר לו שהתערב מאחר שחשב כי אחיו הותקף.

"הנאשם הלך עם אחיו ביום האירוע, כפי שנוהג מידי שבוע, לערוך קניות", אמר הסנגור בבית המשפט, "הוא לא ידע מה קרה לאחיו עם אותו מתלונן חודש לפני. הוא לא ידע שהוא הולך להיכנס לתוך סערה שתטלטל את חייו. הוא הלך לעשות קניות בסופר… שומע צעקות ורעש, מגיע ורואה את אחיו על הרצפה בתוך ריב, ועושה מה שכל אדם היה עושה ומתערב בריב. שמענו מהמתלונן אומר שאין לו טענות אליו. הייתי נוהג כמוהו. כבר באותו יום בתחנה, הוא ניגש למתלונן שמבין את הסיטואציה, לוחץ לו את היד ומבקש סליחה. על האירוע הזה היה עצור שלושה ימים. אדם בן 55 ללא מעורבות קודמת בפלילים, היה עצור שלושה ימים… אחר כך היה עוד עשרה ימים במעצר בית".

השופטת פיקוס בוגדנוב ציינה בגזר הדין: "אמנם כתוצאה מהאירוע נגרמו חבלות למתלונן, אך הן לא מיוחסות למעשיו של הנאשם. לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי מידת הפגיעה בערכים המוגנים על ידי הנאשם היא נמוכה בינונית".
השופטת הוסיפה: "אשר על כן, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם בשים לב לנסיבות האירוע, נע בין מאסר על תנאי למספר חודשי מאסר בפועל, שבנסיבות מתאימות ניתן לרצות בעבודות שירות, לצד ענישה נלווית… הנאשם הודה מיד לאחר תיקון כתב האישום, נטל אחריות על מעשיו והביע חרטה. עוד נתתי את דעתי לעובדה כי מדובר בנאשם בן 55 שאין לחובתו כל עבר פלילי ואשר אף היה עצור בגין תיק זה מספר ימים".
לבסוף, השופטת גזרה על הנאשם חמישה חודשי מאסר על תנאי, ופיצוי של 1,000 שקל למתלונן.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *