איש-עסקים מרעננה שהשקיע מיליונים אצל נוכל פונזי נחקר בחשד להלבנת הון

שתף כתבה עם חברים

אחרי הרשעתו של מייק בן ארי בעוקץ משקיעים בשיטת הפירמידה – עכשיו רשויות המס פותחות חקירה פלילית נגד הלקוחות של הנוכל, שלפי החשד שהשקיעו אצלו כסף שחור ונהנו מרווחי ריבית

מימין: מייק בן ארי (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90). אילוסטרציות: Harry cao ו-Pepi Stojanovski מאתר unsplash

חוקרי מס הכנסה ערכו לאחרונה חיפוש במשרדו ובביתו של איש עסקים מרעננה, אשר השקיע מיליוני שקלים אצל איש ההשקעות מייק בן ארי, שהורשע באחת מהונאות הפונזי הגדולות בישראל.

בן ארי, בנקאי לשעבר שניהל באופן עצמאי "תיקי השקעות" של לקוחות פרטיים בקרן אמריקאית פיקטיבית והבטיח תשואות קבועות של מעל 10 אחוז, הורשע בהונאה של מאות מלקוחותיו בסכומים של מאות מיליוני שקלים ונשפט כזכור לשמונה שנות מאסר.
בתרמית הפונזי או "הפירמידה", כספם של משקיעים מאוחרים מממן ללא ידיעתם ריביות שוטפות למשקיעים המוקדמים, ו"נשרף".

אבל לאחר הרשעת מנהל התוכנית בן ארי, חוקרי מס הכנסה יצאו לדוג כמה מלקוחותיו, שלפי החשד דווקא קיבלו רווחי ריבית יפים, בניגוד למשקיעים אחרים.
במחלקת חקירות פקיד שומה בתל אביב נפתחה חקירה נגד איש העסקים מרעננה, אשר לפי החשד לא דיווח על הכנסות ריבית שקיבל בגין ההשקעות שביצע אצל בן ארי, בין השנים 2017 עד 2020, בסכומים מצטברים של כחמישה מיליון שקל.

עם פתיחת החקירה נתפסה מכונית הלקסוס של איש העסקים. בנוסף הוטל עיקול על רכב טסלה של האישה, ועל בית המשפחה ברעננה.

בבקשת המעצר, חוקרי מס הכנסה כתבו כי "מחומרי החקירה שנאספו בתיק עולה, כי החשוד קיבל הכנסות ריבית במיליוני שקלים מעבר לסכום שהשקיע בקרן ההשקעות. הסכומים התקבלו הן בהעברות בנקאיות והן בתשלומים לצדדים שלישיים על חשבון הרכישה והבנייה של ביתו ברעננה, אשר עליהם לא דיווח במהלך השנים לרשויות המס… בנוסף בהצהרת ההון שהגיש החשוד אין כל איזכור על ביצוע ההשקעה (אצל בן ארי)".

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין צווארון לבן >>
עורך דין עבירות מיסים >>

איש העסקים נחקר בחשד לעבירות על חוק איסור הלבנת הון. נציגי רשות המסים אמרו כי הוא הסתיר הון רב אותו השקיע באופן פרטי אצל בן ארי, וכי החקירה מבוססת על מידע מודיעיני ומידע שהתקבל מהנאמן שמטפל בתביעות הנושים נגד בן ארי והליכי חדלות הפירעון.

בזמנו, לאחר שבן ארי נחקר בפרשה וברח מהארץ בטרם הוסגר מבוסניה, פורסם כי לקוחות שהשקיעו אצלו כספים והגישו תביעות חוב, טענו כי קיבלו ממנו איומים כי במידה ולא יירדו מדרישותיהם הכספיות, הוא ימסור מידע אודותיהם ואז אותם משקיעים ייאלצו להסביר לרשויות המס את מקורות כספם.

סנגורו של איש העסקים מרעננה, עו"ד תמיר סולומון, טען כי החשוד הוא אחד מקורבנות העוקץ וה"פירמידה" של בן ארי, שמסר נתונים כוזבים ללקוחותיו על כספיהם, המושקעים כביכול בחו"ל. החשוד היה שותף בתביעת החוב נגד קרן הנשייה.

החשוד הובא לבית משפט השלום בבת-ים. השופטת ציפורה משה קיבלה את בקשת עו"ד סולומון לאסור את פרסום שם החשוד בשלב זה. השופטת אישרה את הסכמת הצדדים, לפיה איש העסקים יפקיד ערבות אישית בגובה 300 אלף שקל ואשתו תהיה ערבה בסכום זהה, כתנאי לשחרורו.

עו"ד סולומון מסר בתגובה: "מדובר בתיק שבו אחד מבין המשקיעים הרבים קורבנותיו של מייק בן ארי, נחקר בגין הכנסות שצמחו לו לכאורה מהשקעותיו לפני למעלה מעשר שנים. למרשי קיימים הפסדים ניכרים מהשקעותיו עוד שנים לפני שנת 2014, אשר סכומם עולים עשרות מונים על ערכי החזרת חלק מהשקעתו בלבד, ומדובר בחקירה ארכיאולוגית שאירועיה ממילא התיישנו זה מכבר".

לדברי עו"ד סולומון, "בדיון שנערך בבית המשפט השלום בבת-ים ובו התבקשו הפקדות וערבויות לשחרור, שוכנע בית המשפט הנכבד כי רבים הסיכויים לפיהם מדובר במחלוקת אזרחית בלבד, ואשר ספק אם בסופה יחוב הנישום במס כלשהו. בהסכמה שוחרר הנישום בחתימה על התחייבות עצמית בלבד".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *