
לבית משפט המחוזי תל אביב הוגש כתב אישום נגד קארן שדרין (49) מרמת השרון, על עבירות של סחר בסמים מסוכנים, החזקת סם שלא לצריכה עצמית, שיווק תכשיר או רעל רפואי, מעשי פזיזות ורשלנות, זיוף בנסיבות מחמירות, עבירות מס והלבנת הון.
פרקליטות מחוז תל אביב טוענת, כי "כתב האישום מגלה פעילות עבריינית ענפה בה עסקה המשיבה בשנים האחרונות". לפי הנטען, שדרין עסקה בסחר בתרופות נרקוטיות המכילות סמים מסוכנים, בקנה מידה גדול.
על פי כתב האישום, הנאשמת החזיקה בביתה וברכבה ברמת השרון:
2,200 כדורים של סם מסוג אוקסיקודון,
1,230 טבליות סם מסוג אמפטמין,
3,930 טבליות של סם מסוג Methylphenidate
ארבע טבליות MDMA ועוד.
בנוסף נטען, החזיקה הנאשמת ברכבה ,בביתה ובבית הוריה – עשרות קופסאות של תרופות מרשם הניתנות רק במרשם רופא; בהן: סאפרוס, אסיול, וואבן, בונדרומין, אלפרליד, קלונקס ,סטילנוקס, ויאגרה (עשרות קופסאות מכל תרופה).
כיצד השיגה הנאשמת את התרופות?
לפי כתב האישום, היא זייפה עשר תעודות זהות ביומטריות על שם עשרה אנשים שונים ועשתה שימוש בחותמות רופא מזויפות שהחזיקה בביתה. כך זייפה לכאורה קרוב ל-500 מרשמי רופא, על מנת לקבל לידיה תרופות מרשם הכוללות סמים האסורים בהפצה חופשית. חלק מהמרשמים מסרה לבית מרקחת במעלה אדומים.
הפרקליטות טוענת: "הזיוף נעשה בנסיבות מחמירות בשים לב לעובדה, כי מדובר במאות מקרי זיוף, כי מדובר במסמך רפואי העלול להטעות וכי הזיוף נועד לצורך קבלת סמים ותרופות מרשם לצורך סחר בהם, תוך פגיעה ממשית בבריאות הציבור".
כתב האישום מפרט מכירות שביצעה לכאורה הנאשמת על בסיס קבוע לפחות לשמונה לקוחות שהתיעוד להן לכאורה נמצא בטלפונים שלה. נטען בכתב האישום, כי הלקוחות שילמו לה באפליקציות ביט, פייבוקס וגם במזומן.
כך למשל נטען, כי בתקופה שבין חודש מאי 2022 לבין אפריל 2025 מכרה הנאשמת פעם בחודש ל-מ' תרופת מרשם מסוג אטנט, המכילה סם מסוג אמפטמין, תמורת 850 שקל לקופסא של 30 כדורים.
ללקוחה אחרת מכרה הנאשמת, לכאורה, 131 פעמים ריטלין, תמורת 500 שקל לקופסא.
פרקוסט, ריטלין, ויואנס, אוקסיקונטין, קונצרטה, אטנט – הינן תרופות המכילות סמים מסוכנים בהתאם לחומרים הפעילים שבהם. כולם, נטען, היו במלאי של הנאשמת.
לנאשמת מיוחסות עבירות מס בשל העלמת הכנסות של 4.6 מיליון שקל. עם זאת, הראיות שנתפסו באפליקציות להכנסותיה ממכירת התרופות לכאורה, מוגבלות לסכום של 384 אלף שקל.
שאר הכספים שנתפסו בחשבונותיה ובכספת בבית הוריה – מיוחסים ל"הכנסה ממקור נוסף לא ידוע". בכספת בבית המשפחה נתפסו 810 אלף שקל במזומן.
לכתב האישום צורפה בקשת חילוט הכוללת את אותו סכום מזומן שנתפס; וכמו כן, רכב מסוג לקסוס ושני שעוני רולקס שנתפסו גם כן מהנאשמת וכספים נוספים בחשבונות בנק וקרנות.
נטען, כי "המשיבה פעלה במזיד להשמיט את הכנסותיה וביצעה בכספים פעולות על מנת להסתיר את מקור הרכוש ותנועותיו; הטמיעה רכוש אסור בחשבונות הבנק והעבירה כספי מזומן לאחרים, על מנת שאלו יעבירו כספים לחשבון הבנק שלה, תחת סיבת העברה כוזבת במטרה להניח את דעתו של הבנק".
כתב האישום הוגש על ידי עו"ד גדעון לקס.
שדרין (49) ללא עבר פלילי, כבר שוחררה לפני שבועיים במהלך החקירה ואז נעצרה שנית כאשר נמצאו בטלפונים שלה ראיות נוספות.
הסניגורים עורכי הדין שחר חצרוני, תמיר סננס ובן מחני ממשרד נוי סננס שפרלינג חצרוני ביקשו לשחרר אותה כבר היום, מיד עם הגשת כתב האישום. עו"ד חצרוני הזכיר, כי הפרקליטות טענה שהנאשמת המשיכה בפעילות עבריינית כאשר היתה משוחררת – והחשד הזה הופרך, אין לו זכר בכתב האישום.
השופט עלאא מסארווה קיבל את בקשת הסניגור ואישר את חלופת המעצר שההגנה הציעה – הנאשמת תצא ל"מעצר בית" במכון גמילה פרטי מסמים והתמכרויות, הנמצא בסביון ומיועד ל"אלפיון העליון".
זו מסגרת שגובה עשרות אלפי שקלים בחודש מהשוהים בה, אבל גם מוכרת על ידי בית משפט כמוסד לטיפול וחלופת מעצר.













