שלושה נאשמים בהתפרצויות לדירות של תיירים במרכז

שתף כתבה עם חברים

אחד הנאשמים פנה לנהג מונית כדי שימסור לו פרטים על מיקומם של תיירים שהסיע. הוא לא ידע שנהג המונית הוא למעשה סוכן סמוי

פורצים מתוך יוטיוב
פורצים (צילום להמחשה מתוך יוטיוב)

משטרת מרחב דן הפעילה לפני מספר חודשים סוכן סמוי שפעל במסווה של נהג מונית אשר הסיע תיירים אמידים שהגיעו לישראל והפליל שלושה תושבי המרכז במעורבות בהתפרצויות לדירות. בעקבות פעילות הסוכן הוגש כתב אישום נגד יוסי חלו (37) מבני ברק ונגד ליאור גנגינה (40) ו-ויקטור חיון (55) מחולון.

במסגרת הפעלת הסוכן הוא הכיר את חלו בפגישה אקראית שבמהלכה שוחחו והחליפו פרטי התקשרות לצורך שימור הקשר ביניהם. החל ממועד זה, הסוכן וחלו נפגשו מפעם לפעם ודנו באפשרות להוציא לפועל עסקאות סמים. נוכח חששו של חלו מהמשטרה, הוא הציע לסוכן למסור לו מידע על דירות המאוכלסות בידי תיירים, במטרה שיפרוץ אליהם. הסוכן הסכים והשניים סיכמו להיות בקשר.

מכתב האישום עולה כי במועדים שקדמו לדצמבר אשתקד, הנאשמים קשרו קשר במטרה לפרוץ לדירות ולבצע גניבות באמצעות מידע שיימסר על ידי נהג המונית, הלא הוא הסוכן הסמוי. מהחקירה עולה כי חיון קיבל לטלפון שלו תמונות של מפתחות עימם הגיע לחנויות שכפול, שם שכפל את המפתחות כדי שישמשו אותו להתפרצויות.

כתב האישום נגד השלושה כלל שלושה אישומים שייחסו לכל אחד מהנאשמים לפי חלקו, עבירות התפרצות, קשירת קשר לפשע ועבירות נוספות. לפי התביעה, חלו היווה את החוליה המקשרת אל שני שותפיו, או כפי שבית המשפט הגדיר אותו – "הרוח החיה והוגה הקשר הפלילי". גנגינה היה זה שביצע את הפריצות בפועל, וחיון היה זה שסיפק את האמצעים לביצוע ההתפרצויות. לצד כתב האישום ביקשה התביעה להאריך את מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים.

עו"ד זאב אלוני

מלבד כתב האישום שמתבסס על האזנות סתר, צילומי אבטחה, עדויות הסוכן וראיות נוספות, הוגשה גם בקשה להאריך את מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים. מהבקשה עולה כי באמתחתם של השלושה עבר פלילי עשיר במגוון עבירות.

לאחר מספר דיונים, מעצרו של חיון הוארך עד תום ההליכים. גנגינה שוחרר למעצר בית באיזוק אלקטרוני וכך גם חלו. סנגורו של חלו, עו"ד זאב אלוני, הגיש ערר לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שם החליט השופט ציון קאפח לקבל את עמדת ההגנה והורה לבטל את האיזוק לחלו.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *