
שוטרי ימ"ר כפרי במג"ב צפון איתרו ביום חמישי האחרון סמוך לקלקיליה 36 תוכים נדירים שנגנבו מגן החיות התנ"כי בירושלים, ששוויים יותר ממיליון שקל. לפי המשטרה, התוכים נגנבו מגן החיות על ידי כנופיית גנבים, שלפי החשד פרצו גם לגני חיות נוספים בצפון.
יחד עם רפאיעה נעצרו שני חשודים נוספים, ולהערכת המשטרה מעורבים בפרשה עוד שלושה. "מדובר במעשים שבוצעו על ידי חולייה בשיטתיות ובתחכום", אמר הטוען המשטרתי בדיון להארכת מעצרו של החשוד בבית משפט השלום בנצרת (25 אפריל).
סנגורו של החשוד, עו"ד נדב גרינולד, ביקש מבית המשפט לבחון היטב את נסיבות המעצר, וטען שהחשוד לא נעצר בקרבת המקום שבו נתפסו התוכים. "אבקש שבית המשפט יהיה לי לעיניים ויראה איפה נעצר. החשוד מסר לי שלא נעצר בסמוך למקום בו נתפסו בעלי הכנף, אלא במרחק רב".
הסנגור התייחס גם לעברו הפלילי של החשוד: "מדובר בחשוד נטול עבר פלילי בתחום עבירות הרכוש, כאשר העבירה האחרונה בגין סמים בוצעה לפני יותר מעשור". לדבריו, החשוד שיתף פעולה בחקירה ולא שמר על זכות השתיקה: "בסופו של יום נעצר, לא מילא פיו מים, שיתף פעולה, מסר גרסה והסביר את הסיבה בגינה נמצא באותו מקום".
בהמשך טען הסנגור כי יש לבדוק האם הראיות שהוצגו אכן קושרות את החשוד להתפרצויות שיוחסו לו: "המשטרה טוענת שיש ראיות הקושרות אותו להתפרצויות מסוימות. אבקש שוב שבית המשפט יבחן את הראיות ואם אכן הן מתאימות לרף סביר של ביצוע אותן התפרצויות או אחרות".
השופטת דוניא נסאר, שעיינה בדוח הסודי ובראיות, החליטה להאריך את מעצרו של החשוד עד 29 באפריל.








