
באתר "פוסטה" דווח לראשונה על מעצר מספר תושבי תושבי הצפון בחשד לייבוא סמים מחו"ל לישראל בכמויות גדולות.
כעת ניתן לדווח כי פרקליטות מחוז חיפה הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים נגד חמישה:
עידן כץ (26) מקריית ים,
אסף אשתו (24) מקריית מוצקין,
יעקב גטהון (25) מטירת הכרמל,
אלאמו בירו (36) מטירת כרמל,
הבטמו דמלה (26) מטירת כרמל.
לפי כתב האישום, כץ החליט לייבא כחמישה ק"ג קטמין מגרמניה. החבילה נשלחה על שמו והגיעה לנמל התעופה בן גוריון, שם אותרה על ידי רשויות המכס והועברה למשטרה.
השוטרים ביצעו תרגיל חקירה: הם הוציאו מהחבילה את הסמים והחליפו אותם בחומר דמה, כך שהחבילה נראתה מקורית.
ב-26 בפברואר הגיע שוטר שהתחזה לשליח לביתו של כץ ומסר לו את החבילה. לפי כתב האישום, מיד לאחר מכן הכניס כץ את החבילה לתא המטען ברכבו, נסע לקריית מוצקין ואסף את אסף אשתו.
עוד נטען, כי השניים נסעו יחד, עצרו בחניה ונכנסו לעסק כלשהו. בהמשך העבירו את החבילה לרכב אחר. בהמשך חזרו למקום, צילמו את החבילה והמשיכו להעבירה בין רכבים, ככל הנראה בניסיון לטשטש עקבות.
בשלב הבא, כך נטען, כץ קשר עם גטהון לבצוע עסקת סמים. גטהון צירף למשימה את בירו ואת דמלה. מכתב האישום עולה כי סוכם בין הצדדים כי בתמורה להעברת הסם מהקריות לאזור המרכז, בירו יקבל 200 שקל, בעוד שגטהון ודמלה יקבלו 300 שקל כל אחד.
ב-27 בפברואר נסעו השלושה מטירת הכרמל לקריות ברכב סוזוקי, כאשר דמלה נוהג למרות שמעולם לא הוציא רישיון נהיגה. מכתב האישום עולה כי הם נפגשו עם כץ סמוך למרכז מסחרי בקריית ים, קיבלו ממנו את החבילה והחלו בנסיעה דרומה.
בשלב זה, כשהחבילה ברכבם, השלושה נעצרו על ידי המשטרה ברחוב העצמאות בחיפה.
כץ נעצר בנפרד זמן קצר לאחר מכן, ובחיפוש ברכבו נתפס גם סם מסוג קנאביס במשקל של כ-38 גרם.
לכץ מיוחסות עבירות ייבוא סמים והחזקת סם שלא לצריכה עצמית.
לכלל הנאשמים מיוחסות עבירות ניסיון לביצוע עסקת סמים וניסיון להחזקת סם שלא לצריכה עצמית.
לדמלה מיוחסת בנוסף עבירה של נהיגה ללא רישיון.
תיק החקירה נשען על לא מעט ראיות, בכלל זה הקלטות מתוך החבילה, בהן נשמעים הנאשמים במהלך קבלת החבילה, העברתה ואף פתיחתה ובחינת תוכנה.
דוחות עיקוב משטרתיים מתעדים את תנועותיו של כץ, מפגשיו עם אשתו והעברת החבילה בין כלי הרכב.
כץ, נעדר הרשעות קודמות, הכחיש קשר לחבילה וטען שלא ידע מה היה בה. בהמשך שמר ברוב חקירותיו על זכות השתיקה.
אסף אשתו, בעל הרשעה קודמת אחת, אישר שהיה עם כץ ואף תיאר את המפגש והעברת החבילה, אך טען שרק חשד שמדובר במשהו לא חוקי. בהמשך גם הוא שתק, וכך גם גטהון, אף הוא מוכר למשטרה.
אתר חדשות פלילי >>>
רשימת עורכי הדין הפלילים המומלצים >>>
בירו טען שהיה שיכור ולא היה מודע למתרחש, אך לפי הפרקליטות גרסה זו אינה מתיישבת עם הראיות. לבירו מספר הרשעות קודמות, כולל עבירות אלימות ורכוש.
דמלה, נעדר עבר פלילי, הכחיש בתחילה את המיוחס לו, אך בהמשך הודה במעורבות ומסר גרסה מפורטת.
בבקשות המעצר נטען כי מדובר בעבירות חמורות וכי ישנו חשש לשיבוש הליכי משפט ולהשפעה על עדים, בין היתר משום שחלק מהמעורבים והעדים מכירים זה את זה, ובת-זוגו של אחד מהנאשמים אף נמנית בין עדי התביעה.
חלק מהנאשמים מיוצגים על ידי עו"ד אילן אלימלך.










