סגן מפקד תחנת נהריה הותקף על ידי שני צעירים ממזרעה ואושפז

שתף כתבה עם חברים

הקצין שהיה במהלך פעילות ספורטיבית בטיילת העיר לאחד מהם כי הוא נוסע ברכב ללא לוחית זיהוי * את החקירה ניהלו פקודיו מהתחנה ורק בעקבות תלונת הסנגור התיק הועבר לתחנת עכו

רצועת החוף והטיילת של נהריה (צילום: עיריית נהריה)

קצין משטרה בכיר במחוז חוף, סגן מפקד תחנת נהריה, אושפז במצב קשה במרכז הרפואי לגליל לאחר שהותקף בטיילת של העיר על ידי שני צעירים מהכפר מזרעה.
כך נודע לאתר "פוסטה" (26 אפריל).

לפי פרטי מידע ראשוניים שהתקבלו ב"פוסטה" על האירוע, אחד מהשניים היה ברכב סמוך לטיילת בשבת שעברה.
הקצין שעסק בפעילות ספורטיבית ולא היה במדים פנה לנהג, הציג את עצמו בשמו כקצין משטרה, העיר לו על כך שאין סימני זיהוי לרכב וביקש ממנו להזדהות.
הנהג ביקש ממנו שיציג תעודת שוטר, והקצין שהיה על אזרחי הסביר לו שהוא אינו נושא עימו את התעודה.

בשלב הזה הצטרף לאירוע רוכב קטנוע צעיר, והחל דין ודברים בין הצדדים שגלש במהירות לאלימות מילולית, איומים ואלימות פיזית.
במקום התקבצו אנשים נוספים, לפי עדויות של חלק מהם אחד משני הצעירים הטיח קסדה בראשו של קצין המשטרה, בעוד השני איים לירות בכולם אם לא יעזבו את המקום.

עקב המכה הקצין התמוטט במקום בסוג של איבוד הכרה, לצידו היתה אשתו.
אמבולנס שהוזעק למקום העביר אותו במצב קשה למרכז הרפואי לגליל בנהריה.

כוחות של תחנת המשטרה בנהריה הגיעו במהירות למקום, הם הצליחו לאתר את השניים באזור, ועצרו אותם.
שני הצעירים הם:
נור אלאדין טאהא בן 23 ממזרעה, נהג הרכב
טארק מובארכה בן 23 ממזרעה, נהג הקטנוע

השניים הובאו לבית משפט השלום בחיפה שם ייחסו להם עבירות של תקיפת שוטר, איומים, שיבוש מהלכי משפט, תקיפה הגורמת לחבלה של ממש ותקיפה סתם.
בעוד הקצין הבכיר מתמודד עם מצב קשה במרכז הרפואי, שני החשודים הובאו בנפרד להארכת מעצר והשופטת אורית קנטור האריכה את מעצרם עד יום רביעי, ערב יום הזיכרון (30 אפריל).

בשלב הזה מונה לטאהא סנגור חדש, עו"ד ליאור דוידי, שיחד עם עו"ד שלי גורביץ – לוי ממשרדו, הבחינו מיד כי החקירה נוהלה בניגוד לנהלים במקרים מהסוג הזה.
לטענת הסנגורים, חרף העובדה שהקצין שהותקף הוא סגן מפקד תחנת נהריה, לא העלו בדעתם הממונים על החקירה להזעיק חוקרים מתחנת משטרה אחרת, כדי למנוע מצב של ניגוד עניינים, או טענה עתידית לניגוד עניינים.
זה בדיוק היה הטיעון המרכזי של משרד עו"ד ליאור דוידי בהארכת המעצר השנייה של מרשו טאהא.

לפי הסנגורים, רק לקראת הדיון בבקשת הארכת המעצר הנוספת התחלף צוות החקירה, במקום החוקרים מנהריה שניהלו את התיק במשך ארבעה ימים מתחילת האירוע, התיק עבר לטיפול של חוקרים מתחנת עכו.
עו"ד דוידי גם סיפר לבית המשפט בהקשר זה, כי חוקרי התחנה היכו והתעללו בחשודים, תוך שהם מכנים אותם "ערבים מלוכלכים" וכדומה, לטענתו הכל על רקע התקיפה לכאורה של מפקדם.

נציג המשטרה בבית המשפט, רב סמל סאמר כרייני, הודה שהחקירה הועברה מחוקרי נהריה לחוקרים של תחנת עכו, וכי הדבר נעשה בהוראה של גורמים במשטרת ישראל, מבלי לפרט מי אותם גורמים.
הסנגור טען כי מרשו הוא בכלל זה אשר הזמין את המשטרה והודיע על הפגיעה באדם בטיילת, ואילו נציג המשטרה אישר שהנושא הזה נבדק וכל האירוע נמסר במקביל לטיפול של מח"ש.

לשאלות עו"ד דוידי ציין נציג המשטרה כי בין הנוכחים באירוע היו אזרחים בינהם שוטרים שלא ממשטרת נהריה, מרביתם מסרו עדויות על מה שראו. כמו כן, התיק כבר מלווה על ידי פרקליטות מחוז חיפה שבקשה מהמשטרה לבצע כמה השלמות חקירה טרם קבלת החלטה על הגשת כתב אישום.

בשלב זה עו"ד דוידי הטיח בנציג המשטרה, כי הקצין עצמו התנהג באגרסיביות ואף באלימות כלפי החשודים, שאין להם עבר פלילי, ובין השניים החל בבית המשפט ויכוח על הפרטים באירוע.

שופט בית משפט השלום בעכו זיאד פלאח הבהיר כי חרף טענת הסנגור עדיין נותר חשש משיבוש החקירה.
השופט קיבל את בקשת המשטרה והאריך את מעצרם של השניים עד 6 מאי.
בדיון על הערר שהגיש עו"ד דוידי לבית משפט המחוזי נקבע כי נושא ניגוד העניינים מקומו לידון במסגרת אחרת בלי קשר למעצר המוצדק בשלב זה, והערר נדחה.

עדכון 5 מאי
נגד החשוד המרכזי בתקיפה, טארק מובארכה, שמיוצג על ידי עו"ד עאדל דבאח, הוגשה הצהרת תובע לפני הגשת כתב אישום.
לגבי החשוד השני, נור אלאדין טאהא, סנגורו בדיון עו"ד ליאור דוידי הגיע להסכמה עם המשטרה על שחרורו למעצר בית של שלושה ימים.

השארת תגובה

תגובה אחת על “סגן מפקד תחנת נהריה הותקף על ידי שני צעירים ממזרעה ואושפז”

  1. עכשיו נראה האם הפרקליטות המרושעת, והשופטים האכזריים כלפי רחמנים שלנו יאפסנו את הכחבות הארורות בכלא כראוי להם, או שנהיה עדים לעוד סדק משמעותי בחומת ההרתעה מול הפושעים והעבריינים במדינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *