
בית משפט השלום בפתח תקווה הרשיע בעל אוטובוס פרטי אשר שירת חברות הסעות בתל אביב ופתח תקווה, וגזר את דינו (15 אוקטובר).
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי התביעה המשטרתית של מרחב שרון, האירועים התרחשו במהלך יולי 2022, הנאשם א"צ נקלע למחלוקת כספית עם חברת הסעות, ודרש מהם לקבל תשלום של 1,600 שקל.
במסגרת הסכסוך, הנאשם שלח הודעות מאיימות שבהן הצהיר: "אם אתה לא מקבל את כל הכסף, זה לא ייגמר בטוב… 24 שעות אני נותן לך".
בהמשך, נטען, הוא הגיע למשרדי החברה, שוחח עם אחד העובדים ודרש שהנושא ייפתר באופן מיידי.
מספר ימים לאחר מכן, ב-13 יולי 2022, צ' מילא בתחנת דלק בפ"ת בקבוק פלסטיק בכמות של ליטר וחצי דלק.
בסביבות 09:30, הוא הגיע למשרדי חברת ההסעות ודרש לדעת מי אמור לשלם לו את החוב. אחד עובדים אמר לו, כי עליו לפנות לבעלי החברה.
או אז, נטען, צ' הוציא את הבקבוק והחל לשפוך דלק על השולחנות במשרדים תוך שהוא מאיים: "אני הולך לשרוף אתכם, כדאי לכם לצאת מפה".
עובדי המקום ניסו למנוע מ-צ' להמשיך במעשיו, אחד מהם הצליח לתפוס אותו ולהוציא אותו מהמשרדים.
צ', כך נטען, איים גם עליו: "אני אשרוף את נ***, אתם יכולים להזמין כמה משטרות שאתם רוצים, אני לא מודאג".
במהלך האירוע, אחד העובדים החליק בגלל הנפט שנשפך, נפל ונגרם לו שבר בשורש כף היד, שאילץ אותו לעבור ניתוח מורכב, כך נטען.
צ' הואשם תחילה באיומים ובחבלה חמורה, ורק לאחר דין ודברים בין הסניגורית של הנאשם לבין מחלקת התביעות הושג בסופו של דבר הסדר טיעון, כתב האישום רוכך והצדדים הגיעו להסכמה על עונש במסגרת של עבודות שירות.
במסגרת הנימוקים להסדר, הסנגורית של הנאשם, עו"ד שלי היאט, הדגישה כי אף שהתגובה לא היתה מידתית האירוע כולו נולד בשל חוב כספי של המתלונן לנאשם, עבור עבודה שסיפק ללא תגמול.
לדבריה, מאז האירוע הנאשם הפסיד את כל רכושו, כולל אוטובוס שהיה בבעלותו, והוא משתכר כיום שכר מינימום כנהג משאית שכיר אשר עובד מבוקר עד ערב.
בנוסף טענה עו"ד היאט, כי בזמן הפנוי שלו הוא סועד את אשתו הסובלת מבעיות רפואיות חמורות. "הנאשם מתקיים בקושי רב והשיקום מהווה עבורו את המטרה המרכזית. ההסדר שהושג הוגן ומאפשר לו לחזור לעבודה ולשקם את חייו".
נציגות התביעה, עורכות הדין מאיה אשכנזי ואושרת קראוזר, טענו בדיון הטיעונים לעונש כי מדובר בתיק חריג בעל נסיבות חמורות, עם זאת התביעה לוקחת בחשבון את העובדה שהנאשם ללא עבר פלילי, ואת תסקירי שירות המבחן החיוביים שנערכו בעניינו. התסקירים, חמישה במספר, הצביעו על תהליך שעבר הנאשם, כולל הפנמה של מעשיו ולקיחת אחריות.
לפיכך, טענה המשטרה, ההסדר שהושג עם עו"ד היאט הוא ראוי.
מלבד הדיון על העונש, התביעה דרשה פיצוי משמעותי למתלונן שנפגע בכף ידו, בהקשר זה נטען כי נגרם לו סבל פיזי ונפשי, ונקבעו לו אחוזי נכות.
עו"ד היאט, מנגד, טענה כי המתלונן שהעיד על פגיעתו במסגרת הטיעונים לעונש לא הציג כל אסמכתא לפגיעה מהותית רשמית כלשהי, כשהתבקש להמציא הוכחה לכך הוא השיב באמירה לא עניינית.
הסנגורית הדגישה כי יש לקחת בחשבון את מצבו הכלכלי הדחוק של הנאשם, כפי שתואר, ולקבוע פיצוי סביר שלא יעלה על 1,000 שקלים.
סגן נשיא בית המשפט השלום בפ"ת, השופט ארז נוריאלי, גזר בימים האחרונים את דינו של צ'.
"לאחר ששמעתי את הצדדים והתייחסתי להיבטים השונים בתיק, מצאתי שהסדר הטיעון סביר ומאוזן בנסיבות העניין… אבל אין להתעלם מהנזק שנגרם למתלונן".
בהתאם לכך פסק השופט:
- 5 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות;
- חמישה חודשי מאסר על תנאי;
- קנס של 1,000 שקל;
- פיצוי של 4,000 שקל למתלונן.










