
לכבוד יום האישה הבינלאומי, בבית המשפט העליון ייפתח מיצג אמנות חדש לקהל הרחב (6-10 מרס).
בתערוכה תוצגנה תשע יצירות המייצגות דימויים של נשים ממגזרים שונים במסורת המקומית ובחברה הישראלית, שנועדו להעלות על סדר היום את נושא השוויון המגדרי והכרה בזכויות האדם וזכויות נשים בפרט.
מהנהלת בתי המשפט נמסר כי ההשראה לתערוכה נסמכת על דברים שאמרה שופטת בית המשפט העליון האמריקאי לשעבר, רות ביידר גינסבורג ז"ל: "כשאני נשאלת לעיתים מתי תהיינה מספיק נשים בבית המשפט העליון, אני עונה כשתהיינה תשע נשים…". בהשראת אמירה זו כאמור נבחרו תשע העבודות, לרבות דיוקן של השופטת גינסבורג, אשר פעלה רבות למען שוויון מגדרי ועיגון זכויות הנשים במוסדות האקדמיה ושוק העבודה.

"דיוקן השופטת ביידר גינסבורג, ושמונה יצירות נוספות המייצגות נשים עצמאיות ומתמודדות כל אחת בתחומה, בעבודתה וביומיום שלה, ממחישות את ההתמודדות עם הפרטי והאישי, הכללי והחברתי", כך נמסר.
בין העבודות:
צילום של עדי נס – הגר המקראית המגורשת, המתכתבת עם המציאות של פליטות תמיד ועכשיו.
היצירה גב' ברטוקן של נירית טקלה, המדמה את החלוצה החדשה.
היצירה נמתחת של סמאח שחאדה, שבה משיכת החבל התמידית שמדמה התמודדות נשית על מקום והכרה.
ציור של אורית אקטע שמייצג את התמודדות הדור הצעיר שבין מזרח למערב ומאבק על מעמד האישה בחברה המודרנית.
צילום של עינת גרינברגר שבה התמודדות דואלית של הבת היוצרת והאם עם מחלת האם.

עוד אמנים מציגים:
נעמה אהרונסון
ריי קפרא
שירלי סיגל
שרה קוטלר
התערוכה (אוצרת: ד"ר אורנה יאיר) תהיה פתוחה לקהל בימים א'-ה' בין השעות 9:00-15:00. יתקיימו שני סיורים מודרכים (7 ו-8 מרס). הכניסה חופשית.









