5 שנות מאסר נגזרו על דוד מורגנשטרן, שהיה בעל חברות קש ברשת החשבוניות הפיקטיביות של סוחרי הדלק יניב קנרש ואברהם אוסקר.
מורגנשטרן הורשע בהוצאת חשבוניות פיקטיביות ב-1.3 מיליארד שקל ובעבירות הלבנת הון ועבירות מס ב-2 מיליארד שקל בסך הכל.
שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, יהודית אמסטרדם, דחתה את טענת הסנגור עו"ד אביגדור פלדמן, כי מורגנשטרן היה איש קש בלבד או קוף, וכתבה כי "הנאשם ממולח וערמומי, וידע לשטות בחוקריו תקופה לא קצרה".
השופטת דחתה גם את טענת ההגנה כי הרווח היחיד של מורגנשטרן הסתכם במיליון וחצי שקל, ובניכוי הוצאות בעשירית מכך. בית המשפט קבע כי "סכומי הכסף העצומים שעברו תחת ידיו איפשרו לו לקחת לכיסיו סכומים גדולים הרבה יותר", אף שלא חולט דבר כמעט. על מורגנשטרן הוטל קנס בסך 400 אלף שקל.
בתוך כך רשות המסים עצרה היום תושב לוד, חסנין נסים מחמוד, בחשד שקיזז חשבוניות פיקטיביות בסך 77 מיליון שקל בחברה בה שימש מנהל בפועל ומיופה כוח וסכום המס שנגרע בשל כך לכאורה מהמדינה עומד על 11 מיליון שקל.









