5 חודשי מאסר לגנב רכב שנהג שיכור

שתף כתבה עם חברים

הנאשם גנב רכב עם מפתח מותאם, ונהג בו כשהוא שיכור וגם פסול לנהיגה. את רוב המאסר הנאשם כבר סיים לרצות

car key
אילוסטרציה: FREEPIK

חמישה חודשי מאסר בפועל נגזרו על אנדרש סבדוש (40) מפרדס חנה, שהורשע בגניבת רכב בזמן שהיה שיכור ופסול לנהיגה.

על פי כתב האישום, באישון לילה בחודש ינואר, סבדוש פרץ באמצעות מפתח מותאם לרכב שחנה ברחוב המלאכה בפרדס חנה. למחרת הוא נתפס על ידי שוטרים כשהוא נוהג ברכב גנוב, זאת כאשר הוא פסול לנהיגה. זאת ועוד, התברר כי סבדוש נהג ברכב בהיותו שיכור.

סבדוש הורשע במיוחס לו, והתביעה המשטרתית טענה כי העונש הראוי הוא בין 12 ל-20 חודשי מאסר. כמו כן עתרה התביעה להפעיל עונש מאסר על תנאי שהיה נגד הנאשם, במצטבר לכל עונש שיוטל עליו.

סנגורו של הנאשם, עו"ד יגאל כהן, טען כי מרשו הודה בהזדמנות הראשונה במיוחס לו. הסנגור התייחס גם למצבו הבריאותי של סבדוש, ולנסיבות חייו, וביקש שהמאסר על תנאי יופעל בחופף, על מנת לאפשר למרשו לחזור ולתפקד כאדם מן השורה.

od cohen ygal 210
עו"ד יגאל כהן

 

השופט משה גינות מבית משפט השלום בחדרה התרשם מעדותה המרגשת של אמו של סבדוש, לקח בחשבון את מחלתו של הנאשם וסבר כי העונש הראוי צריך לנוע בין 6 ל-18 חודשי מאסר בפועל. "הסיבות שהביאו את הנאשם לבצע את העבירות הן היותו מכור לטיפה המרה. יש לשקול את הפגיעה של העונש בנאשם, שכן הנאשם אינו צעיר. יש להתחשב במצבו הרפואי וכי הוא  נטל אחריות על מעשיו", ציין השופט בהחלטתו.

לבסוף גזר השופט על סבדוש ארבעה חודשי מאסר בפועל מיום מעצרו (12.1) והפעיל חודש אחד בלבד מעונש המאסר על תנאי – כך שבסך הכל סבדוש היה אמור לרצות חמישה חודשי מאסר. את רוב המאסר, חש לציין, הוא כבר סיים לרצות בעת שהיה עצור.  

עו"ד יגאל כהן מסר בתגובה: "ביהמ״ש הנכבד אמר את דברו, בהתאם לעיקרון ההלימה בה שקל את נסיבות ביצוע העבירה באזנו אף את נסיבותיו האישיות של הנאשם. הנאשם מסופק עד מאוד מתוצאת משפטו שבאה לידי ביטוי במכלול נסיבותיו של מקרה זה ובגזירת הדין.
התוצאה מבחינתי ומבחינת הלקוח מספקת דיה ונותנת תיקווה לנאשם להתקלף מעברו ומחטוטרת אשמתו על מנת לפתוח פתח לעתיד בריא וחף מכל נגיעה במסגרת אשמתו דנן".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *