הסדר מקל לתושב ירושלים שניסה להעביר שב"חים לישראל במהלך המלחמה

שתף כתבה עם חברים

הנאשם, ללא עבר פלילי, לא נענה לקריאות החיילים וניסה לפרוץ דרך המחסום. אולם עובדה זו נמחקה מכתב האישום, בעקבות דין ודברים בין התביעה לבין עורכת דינו

הסעת שב"חים (צילום ארכיון להמחשה: דוברות המשטרה)

בימים שבהם נמצאה מדינת ישראל תחת מצב חירום ביטחוני ובעיצומה של מלחמת "חרבות ברזל", ניסה ה"ל – על פי כתב האישום שהוגש נגדו – להבריח שוהים בלתי חוקיים דרך מחסום עופר. השבוע, הסתיים משפטו של ה"ל, תושב ירושלים (29) בגזר דין בלתי שיגרתי.

כתב האישום שבו הורשע בסופו של דבר ל' מגולל אירוע שהתרחש ביוני 2025.

על פי העובדות, הנאשם נהג ברכבו והסיע שלושה תושבי אזור יהודה ושומרון שאינם מחזיקים בהיתרי שהייה כדין. בהגיעו למחסום עופר, לא נענה הנאשם לקריאות השוטרים והחיילים לעצור, המשיך בנסיעה ואף פרץ את המחסום, עד שנאלצו הכוחות להרים את הבולמים בכביש כדי להביא לעצירתו המוחלטת.

עם זאת, בכתב האישום המתוקן שהושג בעקבות הסדר בין המאשימה לבין עורכת דינו מיטל יתאח, הוסרו חלק מפרטי האירוע, כמו למשל העובדה המשמעותית של פריצת המחסום.

בטיעוניה לעונש, הדגישה נציגת התביעה, עו"ד ורה ביבס, את הפגיעה בביטחון המדינה. היא ציינה, כי חטאם של המסיעים עולה על זה של הנוסעים, שכן הם אלו המאפשרים את הפרת הריבונות. התביעה דרשה לגזור על הנאשם תשעה חודשי מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח.

מנגד, סניגורית הנאשם, עו"ד יתאח, ביקשה להציג תמונה מורכבת יותר של האירוע ושל האיש. היא עמדה על כך, שמדובר במעידה חד-פעמית של אדם נורמטיבי ללא עבר פלילי, מפרנס יחיד למשפחה עם תינוק שנולד זה עתה.

ההגנה טענה, כי לא היה תכנון מוקדם או תמורה כספית עבור הנסיעה וכי הנאשם סבר בטעות שלחלק מהנוסעים יש היתרים תקפים.

במהלך הדיון אף ניתנה לנאשם עצמו הזדמנות לדבר והוא הביע חרטה על מעשיו. "זו עבירה ראשונה שלי ולא הייתה לי בעיה בחיים שלי. אני לא בעייתי," אמר לבית המשפט.

השופטת קטי צווטקוב דורפמן, מבית המשפט השלום בירושלים, ציינה בגזר דינה (11 פברואר) כי מי שמסיע שוהה בלתי חוקי אינו יכול לדעת מהן כוונותיו האמיתיות של הנוסע וכי המדיניות המשפטית מאז אירועי השבעה באוקטובר נוטה להחמרה משמעותית עם מבצעי עבירות אלו.

עם זאת, השופטת בחרה שלא לקבל את דרישת המדינה למאסר בפועל ממש. בהחלטתה התחשבה בעובדה שהנאשם הודה וחסך זמן שיפוטי וכן בנסיבותיו המשפחתיות והכלכליות המורכבות.

בסופו של יום, גזרה השופטת על ל' שישה חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות.

בנוסף לעונש המאסר, הוטלו עליו שנה וחצי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, פסילת רישיון על תנאי, וכן קנס כספי בסך 7,500 ש"ח, תוך סטייה מסוימת מקנס המינימום הקבוע בחוק בשל מצבו הכלכלי המוכח. בית המשפט נמנע מהטלת פסילת רישיון בפועל כדי לאפשר לו לשוב ולהתפרנס כשליח בתום ריצוי עונשו.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *