7 חודשי פסילה לנאשם שנהג בהשפעת קנאביס שבוע לאחר שהוציא רישיון

שתף כתבה עם חברים

הנאשם, מוכר למשטרה שסובל ממחלת גפיים ומחזיק ברישיון לשימוש בקנאביס, טען כי השתמש יום לפני שנהג וצירף תיק נוסף שבו הואשם בגרימת תאונת שרשרת

לך תדע מתי הוא השתמש (אילוסטרציה: Guillermo Sánchez מאתר Unsplash)

בית המשפט הטיל שבעה חודשי פסילה על צעיר בן 28, מוכר למשטרה מקרית טבעון שנתפס נוהג בהשפעת קנאביס שבוע לאחר שהוציא רישיון.

ב-9 באפריל 2018, שבוע לאחר הוצאת הרישיון כאמור, הנאשם נתפס על ידי שוטרים ולאחר שעלה חשד שהוא נהג בהשפעת סם, הוא נכשל בבדיקת מאפיינים שנערכה לו.

בשימוע בפני קצין טען הנהג כי מחלת גפיים ממנה הוא סובל מאלצת אותו להשתמש בקנאביס להרגעת הכאבים. הוא הוסיף וטען כי לא השתמש בטרם הנהיגה אלא יום לפני כן. כידוע, למטופלים המחזיקים ברישיון לשימוש בקנאביס אסור לנהוג אלא רק שש שעות לאחר השימוש. דבריו של הנהג לא הרשימו, רישיונו נפסל מנהלית ל-30 יום, והוגש נגדו כתב אישום.

שנה לאחר המקרה הזה, הנאשם היה מעורב בתאונה, והוגש נגדו כתב אישום נוסף לבית המשפט לתעבורה בחיפה. לפי כתב האישום, ב-28 במרס הוא לא שמר על מרחק מרכב שנסע לפניו, ובשל ההתנגשות נגרמה תאונת שרשרת.

סנגורו של הנאשם, עו"ד אסף ברדוגו, טען לגבי התיק הראשון, כי הנאשם נכשל בבדיקת מאפיינים – כגון הליכה בקו ישר והבאת אצבע ישירות לאף – עקב מחלתו שאינה מאפשרת לו לעמוד ישר לפרק זמן ארוך. הסנגור הוסיף כי נושא נהיגה בהשפעת קנאביס של מטופלים נמצא בתחום האפור: מחד אסור למטופלים לנהוג אלא רק שש שעות אחרי שימוש, אולם מצד שני בבדיקות שתן החומר נמצא גם לאחר זמן רב, כך שלא תמיד ניתן לדעת מתי התבצעה צריכת הקנאביס והאם הנהג באמת עבר על החוק.

עו"ד אסף ברדוגו

לבסוף, עקב כשלים ראייתיים בתיק הקנאביס, עו"ד ברדוגו הגיע להסדר טיעון עם התביעה, שבמסגרתו סוכם כי רישיונו של הנאשם ייפסל לשבעה חודשים, בניכוי שלושה חודשי פסילה מנהלית שכבר ריצה עקב שני התיקים. כמו כן, בהתאם להסדר, על הנאשם הוטלו שישה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 1,500 שקל על ידי השופט גיל קרזבום שכיבד את ההסדר.

עו"ד ברדוגו מסר בתגובה: "בית המשפט כיבד את ההסדר החריג בו הורשע מרשי בשתי עבירות חמורות בשל היותו נהג חדש בגלל המצב האבסורדי בו החוק היבש עדיין קובע כי עונשים צורכי קנאביס רפואי ברישיון כתרופה למחלות קשות נחשבים לשיכורים בעיני החוק. זאת גם נוכח המצב המשפטי הנוכחי בו בתי המשפט אינם מוכנים לסבול עוד את המצב בו מורשעים אנשים שצורכים קנאביס רפואי ואינם נוהגים בהיותם שיכורים בזמן הנהיגה. כולי תקווה שמצב זה ייפתר על ידי המחוקק שכבר החל במלאכתו, ויוחרגו אותם אנשים בעלי רישיון שימוש בקנאביס מהיותם שיכורים בעיני החוק".

השארת תגובה

תגובה אחת על “7 חודשי פסילה לנאשם שנהג בהשפעת קנאביס שבוע לאחר שהוציא רישיון”

  1. כתבהקצת מוזרה ותגובה מוזרה עוד יותר על רקע החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה ולפיה אין להעמיד לדין מטופלי קנאביס בגין נהיגה תחת השפעת סמים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *