קובי מוסא מסרב לחזור, המדינה מבקשת שיעיד בווידאו מאמריקה

שתף כתבה עם חברים

הפרקליטות הודיעה לבית המשפט כי כל הניסיונות לשכנע את הכדורגלן לשעבר לא צלחו. הסנגורים מתנגדים לעדות בווידאו

אבנר הררי, קובי מוסא ואבישי בן דוד (צילומים: הררי ובן דוד – פלאש 90, קובי מוסא – מתוך יוטיוב)

החשש עליו פורסם לראשונה באתר "פוסטה" בדבר אי הגעתו לעדות של הכדורגלן קובי מוסא בתיק "המטענים למפורסמים" של אבנר הררי ואבישי בן דוד, מתממש הלכה למעשה והופך לעובדה מוגמרת. הפרקליטות הודיעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כי מוסא לא מתכוון לשוב לישראל.

כזכור, מוסא, שמתגורר בימים אלו בארה"ב, הוא עד תביעה באישום העוסק בהנחת מטען חבלה מתחת לרכבו בעת שהיה באמון באצטדיון ברמת השרון. בהנחייתו של בית המשפט לפני כשבועיים, הפרקליטות ביצעה שורה של בירורים ושיחות עם מוסא אשר הודיע לנציגיה כי "בכוונתו להתיישב ישיבת קבע בחו"ל ואין בכוונתו לשוב לישראל". לטענת הפרקליטות, כל הניסיונות לשכנע אותו להגיע ארצה לצורך מסירת עדות – לא צלחו.

בעקבות הדברים הגישה הפרקליטות בקשה לבית המשפט, לאשר לה לגבות עדות ממוסא באמצעות מערכת טלוויזיה סגורה (מה שמכונה "היוועדות חזותית").

סנגוריהם של הררי ובן דוד, עורכי הדין איתן סבג, צ'רלי סבג, אלון דוידוב, מעיין חיימוביץ ושי רודה, מתנגדים לכך בתוקף והציגו היום (8.7.19) בפני בית המשפט שורה של נימוקים לביסוס ההתנגדות.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *